NADOMESTILO

Znano, koliko evrov bodo za dan dela na Krasu dobili gasilci

Najmanj 63 evrov, nadomestilo ne bo obdavčeno.
Fotografija: Tisti gasilci ali prostovoljci, ki so na dan opravili do osem ur dela, bodo dobili 63 evrov, tisti, ki so delali več kot osem ur, pa 94,50 evra. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Tisti gasilci ali prostovoljci, ki so na dan opravili do osem ur dela, bodo dobili 63 evrov, tisti, ki so delali več kot osem ur, pa 94,50 evra. FOTO: Črt Piksi

Premier Robert Golob je napovedal finančno nadomestilo za prostovoljne gasilce, ki sodelujejo v akciji gašenja požara. To ne bo obdavčeno.

Preberite še: 

image_alt
Najhujši dan doslej, gasilci so izmučeni, ogenj divja naprej (FOTO + VIDEO)

Tisti gasilci ali prostovoljci, ki so na dan opravili do osem ur dela, bodo dobili 63 evrov, tisti, ki so delali več kot osem ur, pa 94,50 evra. »Presenečen sem bil, da morajo prostovoljni gasilci to početi med svojimi dopusti in praktično brez nadomestila,« je dejal premier. Kot pravi, gre za majhen izkaz hvaležnosti, a pomemben za prihodnje dni, ko je že jasno, da za gasilce ne bo počitka. Po njegovih besedah gre sicer za simbolično gesto, a meni, da je treba »tudi takšno simboliko narediti«.

S požari na več lokacijah na Krasu se sicer trenutno bori 960 gasilcev. Imajo tudi izdatno pomoč iz zraka, in sicer 11 helikopterjev in pilatusa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije