FACEBOOK

Znanemu Slovencu ukradli identiteto, želeli so vaš denar

Iz pisarne evropskega poslanca opozarjajo na lažni profil. 
Fotografija: Pazite se zlorab na družbenih omrežjih. FOTO: Dado Ruvic, Reuters
Odpri galerijo
Pazite se zlorab na družbenih omrežjih. FOTO: Dado Ruvic, Reuters

BRUSELJ, LJUBLJANA – »V preteklih dneh se je na facebooku pojavil lažni profil z imenom in s fotografijami evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP). Neznanci so z lažnega profila slovenskim uporabnikom družbenega omrežja pošiljali sporočila z namenom ponujanja sumljivih finančnih storitev. Evropski poslanec Franc Bogovič skupaj z ekipo upravlja uradno in pri Facebooku uradno preverjeno ter verificirano stran. »Z lažnim profilom, ki je bil danes naknadno ukinjen, poslanec in ekipa nismo upravljali in nimamo nikakršne povezave,« so sporočili iz njegove pisarne.
 
Zlorabili so Bogovičevo ime. FOTO: pisarna evropskega poslanca
Zlorabili so Bogovičevo ime. FOTO: pisarna evropskega poslanca
Dodali so, da je šlo za jasno krajo identitete in za poskus t. i. socialnega inženiringa, kjer so neznanci prek sporočil, ki so navidezno prihajala od javno znane in zaupanja vredne osebe, želeli prevarati nič hudega sluteče uporabnike facebooka.
 
»Zahvaljujoč previdnim in razsodnim uporabnikom, ki so nas opozorili na dogajanje, smo lahko hitro ukrepali in preprečili hujše posledice. Uradne prijave zlorabe identitete smo podali na Facebook, slovensko policijo in nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT
 
Še opozorilo, bodite pazljivi na družbenih omrežjih. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije