ZAMENJAN OB ROJSTVU?

Znana glasbenica: Nisem prepričana, da je otrok mrtev

Melita Osojnik je 1980. rodila 3350 gramov težkega dečka, ki je naslednji dan umrl.
Fotografija: So ga zamenjali? Fotografija je simbolična. Foto: Tomi Lombar
Odpri galerijo
So ga zamenjali? Fotografija je simbolična. Foto: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Zelo težko si je predstavljati bolečino matere, ki izgubi že rojenega otroka, če pa se s tem sprijazniš, nato pa desetletja pozneje začneš dvomiti, ali to sploh drži, je verjetno še huje. A da neka empatija ljudi za tovrstne dogodke obstaja, dokazuje skoraj 17.700 delitev na facebooku, ki ga je doživel zapis znane slovenske glasbene ustvarjalke Melite Osojnik.

Bolj ko brska, več sumov se ji poraja. Foto: Dejan Javornik
Bolj ko brska, več sumov se ji poraja. Foto: Dejan Javornik


Zapisala je, da išče svojega otroka, ki ga je rodila 24. maja 1980 v Kranju in ki naj bi dan pozneje umrl. »Verjela sem jim, bila sem mlada in res nisem podvomila o zdravnikovih besedah. Poleg tega sem bila resnično prizadeta, brez moči. A odkar imam v rokah obdukcijski zapisnik, nisem več prepričana, da je moj otrok mrtev,« pripoveduje Osojnikova.

Mama treh otrok se je odločila poiskati pomoč prek družabnega omrežja zato, ker je zadeva po 25 letih zastarala in preiskava ni več mogoča. »V prvem zakonu sem pri 22 letih rodila 3350 gramov težkega otroka. Golega ga nisem videla, a rekli so mi, da je deček in da je z njim vse v redu, oceno apgar je imel odlično, takoj po porodu je zadihal. Štiri ure pozneje mi je medicinska sestra povedala, da z njim ni dobro, da težko diha, da stoka, da je vijoličen v obraz in da ga bodo zato odpeljali na pediatrijo v Ljubljano,« pripoveduje Osojnikova in dodaja, da se ji je zdelo čudno, da ji to sporoča medicinska sestra, in ne ginekolog oziroma pediater.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije