TEDEN RESTAVRACIJ

Zdaj je morda idealen čas, da poizkusite hrano naših vrhunskih chefov in chefinj

Za Teden restavracij, ki bo trajal od 13. do 22. oktobra, že lahko rezervirate mizo. Sodelovanje 103 restavracij in gostiln, tudi tistih z Michelinovimi zvezdicami.
Fotografija: Sodelovala bo tudi Hiša Franko. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Sodelovala bo tudi Hiša Franko. FOTO: Uroš Hočevar

V petek, 13. oktobra, se začenja najbolj okusen teden te jeseni, ki bo trajal do 22. tega meseca. Teden restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, bo tudi tokrat namreč ljubitelje kulinarike razveseljeval s posebnimi meniji po enotni ceni. Tako si boste lahko za 23 evrov privoščili stvaritve najboljših chefov in chefinj v državi. Izbirati bo mogoče med 103 restavracijami in gostilnami iz različnih delov Slovenije, tudi tistimi, ki so pred dnevi prejele oznake kakovosti kulinaričnega vodnika Michelin.

Losos z rdečo peso in ajdo iz restavracije Korošica FOTO: Promocijski material
Losos z rdečo peso in ajdo iz restavracije Korošica FOTO: Promocijski material

Prvič se bodo tednu restavracij tokrat pridružile novomeška Gostilnica Barba, ljubljanska Zlata ladjica, Arroi z Bleda, Sunrose 7 iz Bohinjske Bistrice in Restavracija Šobec iz Lesc. Rezervacije bodo začele sprejemati že danes, za mizo v najbolj prestižnih in zaželenih je zato dobro pohiteti, seznam tistih, med katerimi lahko izbirate, pa je na voljo na spletnih straneh vivi.si ali tedenrestavracij.si.

Terina postrvi, kot jo pripravijo v restavraciji Planinka. FOTO: Promocijski material
Terina postrvi, kot jo pripravijo v restavraciji Planinka. FOTO: Promocijski material

Poudarek tokratnega tedna restavracij je, enako kot spomladi, »več okusa manj ostankov«, chefi in chefinje pa bodo vaše brbončice razvajali tudi s pomočjo slovenskih rejcev in predelovalcev mesa. Označba izbrana kakovost – Slovenija, po kateri potrošniki kakovostne slovenske pridelke in izdelke v trgovinah že dobro prepoznavajo, se namreč širi tudi v gostinske obrate. Tako bodo lahko gostinci z znakom izbrana kakovost – Slovenija označili jedi, pripravljene iz kakovostnega, slovenskega, certificiranega govejega in perutninskega mesa iz sheme izbrana kakovost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije