Zdaj je jasno: bone bo mogoče izkoristiti v več delih

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje turizma ter jo objavi v Uradnem listu RS.
Fotografija: Bon lahko uporabite v več delih. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Bon lahko uporabite v več delih. FOTO: Leon Vidic, Delo

Uredba določa način uporabe turističnih bonov prek informacijskega sistema Finančne uprave Republike Slovenije (Furs), povračilo sredstev prek njenega informacijskega sistema ter način vodenja in upravljanja evidence bonov. Bon bo vpisan kot dobroimetje v korist upravičenca v informacijskem sistemu eDavki.

Upravičenec bon unovči tako, da ob prijavi na dan prihoda ponudnika storitve obvesti, da bo za opravljeno storitev unovčil bon. Ponudnik nato v informacijski sistem Fursa vnese podatke o upravičencu, na podlagi katerih Furs v informacijskem sistemu označi unovčenje bona pri upravičencu (zmanjša njegovo dobroimetje) ter vrednost bona v znesku opravljene storitve izplača ponudniku storitev. Furs bo moral ponudniku storitev znesek opravljene storitve za bone, unovčene od 1. do 15. dne v mesecu, poravnati do zadnjega dne v mesecu, za bone, unovčene od 16. do zadnjega dne v mesecu, pa do 15. dne v naslednjem mesecu, v vsakem primeru pa najpozneje v 30 dneh, je razvidno iz uredbe.

Bon bo deljiv in se bo lahko unovčil v večkratnem znesku. Izplačilo bona v denarju ni možno. Turistični boni bodo na voljo od 19. junija do 31.12.2020.


Boni po 200 in 50 evrov

Bone bodo prejeli vsi prebivalci Slovenije, polnoletni v znesku 200 evrov, mlajši pa v znesku 50 evrov. Unovčili jih bodo lahko do konca leta za plačilo nočitve oz. nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije