Kako unovčiti turistične bone? Spletna stran objavljena, prišlo do napake

Furs je sporočil, da je šlo za napako.
Fotografija: Kam bomo šli 'na bone'? FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Kam bomo šli 'na bone'? FOTO: Leon Vidic, Delo

Vlada bo danes predvidoma sprejela uredbo, s katero bo določila podrobnosti o uporabi turističnih bonov, ki jih bo država z namenom pomagati turističnim podjetjem po epidemiji razdelila prebivalcem. Kako bo torej mogoče koristiti vavčerje, naj bi izvedeli na novinarski konferenci, ki bo jutri, ob 14.30, na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Spletna stran že objavljena

Bone bo sicer mogoče začeti uporabljati, ko bo vzpostavljen tudi informacijski sistem pri Finančni upravi RS (Furs). Danes je za kratek čas že bila videna delovna verzija spletne strani, a so s Fursa sporočili, da je šlo za pomoto in da informacije na njej niso uradne. »Uradne informacije o koriščenju turističnih bonov bodo objavljene takoj, ko bo sprejeta vladna uredba,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Veljali bodo do konca leta

Že zdaj je znano, da bodo boni veljali do konca leta, da ne bo mogoče zahtevati izplačila njihove vrednosti v denarju, bodo pa prenosljivi med sorodniki, in sicer v ravni vrsti do drugega kolena. V nastanitvenih obratih gostom z boni ne bodo smeli zaračunati višje cene kot v primeru plačila z drugimi plačilnimi sredstvi.


Po dosedanjih napovedih gospodarskega ministra Zdravka Počivalška bo treba celotno vrednost bona izkoristiti naenkrat. Turistični boni bodo evidentirani kot dobroimetje v korist upravičenca v informacijskem sistemu Fursa, o čemer bo vsakdo obveščen po elektronski poti. Finančna uprava bo poskrbela tudi za povračilo sredstev turističnemu ponudniku, pri katerem ga bo upravičenec uporabil.

Mandrač v Kopru. FOTO: Voranc Vogel 
Mandrač v Kopru. FOTO: Voranc Vogel 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije