OBILNEJŠE PADAVINE

Zaradi obilnejših padavin so začele naraščati reke. Možna razlivanja iz struge

Možna so razlivanja Kolpe v srednjem in spodnjem toku, Vipave in drugih manjših rek na jugu.
Fotografija: Danes lahko pride do razlivanja rek. FOTO: Jože Pojbič 
Odpri galerijo
Danes lahko pride do razlivanja rek. FOTO: Jože Pojbič 

Zaradi obilnejših padavin so v četrtek popoldne začele naraščati reke predvsem na jugu države. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo močno narasla predvsem Kolpa, ki se lahko v zgornjem toku že v jutranjih urah razlije iz struge.

Reka Kolpa FOTO: Leon Vidic, Delo
Reka Kolpa FOTO: Leon Vidic, Delo

Danes so možna razlivanja Kolpe v srednjem in spodnjem toku, Vipave in drugih manjših rek na jugu.

V soboto bodo reke v južni, zahodni, osrednji in deloma vzhodni Sloveniji znova močno in hitro narasle. Ob tem so verjetna razlivanja v več delih države. Posamezne reke, predvsem v porečju Save ter Drava, bodo poplavile.

Več padavin bo na severozahodu

Gladina morja bo danes in v soboto povišana. Danes okoli 11. ure in v soboto okoli 1. ure ter 11. ure se morje lahko razlije na najnižje dele obale. V soboto bo povišano tudi valovanje morja, so na omrežju X še navedli na Arsu.

Proti jutru se bodo padavine po podatkih Arsa znova krepile. Na Notranjskem in ponekod na Dolenjskem bo pihal jugozahodnik.

Vremenska slika FOTO: Arso
Vremenska slika FOTO: Arso

Danes bo oblačno in deževno, več padavin bo na severozahodu. Popoldne in zvečer bodo padavine v južni Sloveniji prehodno oslabele in ponekod ponehale. Jutranje temperature bodo od 3 do 6, v južnih krajih od 8 do 15, najvišje dnevne na severu od 5 do 11, drugod ob okrepljenem jugozahodnem vetru od 12 do 18 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije