Predstavitvena informacija

Zamenjajte ponudnika elektrike in trajno prihranite!

Električne naprave postajajo vse pomembnejši del sodobnega življenja, in ker ne delujejo brezplačno, je še toliko bolj pomembno najti načine, kako privarčevati tam, kjer tega ne bomo občutili.
Fotografija: S preklopom na Petrol Elektriko boste za položnice plačevali manj. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
S preklopom na Petrol Elektriko boste za položnice plačevali manj. FOTO: Getty Images/istockphoto


Položnice za elektriko lahko postanejo veliko prijaznejše do naših denarnic, tako da izberemo najbolj ugodnega dobavitelja električne energije in spremenimo navade, ne da bi se morali zato odpovedati udobju. Cena elektrike bo tako nižja z nekaj najbolj preprostimi triki
Ugašajte naprave
Prvo, zlato pravilo je, ugašajte naprave, ki jih ne uporabljate – saj veste, ko vas je spanec že premamil, ves čas pa vam v ozadju še vedno prižgana televizija ne da miru, ali ko ste prepričani, da se boste v kratkem vrnili pred računalnik, pa ta ure in ure, tudi dan ali dva, prižgan čaka v pripravljenosti. Tudi luči nemalokrat po nepotrebnem osvetljujejo prazen prostor …


Zamenjajte staro belo tehniko
Zanemariti ne gre niti pralnega stroja, ki za segrevanje vode porabi kar nekaj električne energije. Perilo, oprano na 30 ali celo 20 stopinj Celzija, ne bo nič bolj sveže, kot tisto, oprano na 40 stopinj Celzija.
 
Velja, da so stare naprave bolj požrešne, zato je morda na mestu razmislek o novem pralnem stroju, sesalniku, hladilniku … Zadnji bo manj porabil, če ga boste umaknili od radiatorja, štedilnika, pred neposrednimi sončnimi žarki. Učinkoviteje bo hladil, če ne bo natrpan do zadnjega kotička, če vanj ne boste postavljali še vročih živil in če se navadite, da njegova vrata zaprete, takoj ko je mogoče.

Omejite uporabo klimatskih naprav
S klimatskimi napravami je vroče poletje znosnejše. Da bi bila poraba električne energije manjša, poskrbite, da bo prostor, ki ga ohlajate, čim bolj zaprt, zračite ga zjutraj in pozno popoldne. Temperaturo klimatske naprave nastavite na najvišjo še udobno in ugasnite druge vire toplote (računalnik, če ga ne potrebujete, pečico …). Ko vstopite v razgret prostor, klime ne nastavljajte na nižjo temperaturo od običajne, saj se s tem prostor ne bo nič hitreje ohladil. 

Izberite najbolj ugodnega ponudnika električne energije
A varčevanje tam, kjer ne boli, ni edini način, kako prihraniti. Izkoristiti popuste in ugodnosti, ki jih ponujajo ponudniki električne energije, je odličen nasvet, kako privarčevati. Svojega dobavitelja si namreč izberete sami, pa če živite v večstanovanjskih stavbah, blokih ali stolpnicah, tako kot mobilnega operaterja, pa če ste v hiši ali v stanovanju. Za to ne potrebujete posegov v bivališče, vse se uredi administrativno. 



Priključite se na Petrol Elektriko: prejmite dobrodošlico, izkoristite popust in privarčujte.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije