Predstavitvena informacija

Zakaj z evropsko kartico niste dovolj zavarovani

Poletje je tu in vsi že odštevamo dneve in tedne do odhoda na dopust. Veliko nas bo odšlo v tujino – Slovenci še vedno najbolj množično počitnikujemo na Hrvaškem. Dopust je imenitna stvar, a premalokrat pomislimo, da nesreča nikoli ne počiva in lahko tudi tam zbolimo ali se poškodujemo.
 
Fotografija: FOTO: Tatomm Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Tatomm Getty Images/istockphoto

Kadar se nam to zgodi doma, lahko hitro in veliko lažje dostopamo do zdravstvene oskrbe ter se zanesemo na pomoč bližnjih. Kaj pa, ko v tujini staknemo virozo, pademo s skuterja med vožnjo po idiličnem otoku ali se nam akutno poslabša kronično obolenje?Izognite se stroškom
Če nimate urejenega zdravstvenega zavarovanja za tujino, vas lahko že preprost obisk pri zdravniku stane; stroški pa so še veliko višji, če potrebujete dodatno oskrbo, prevoz z rešilnim vozilom ali vas morajo pripeljati v domovino.

Ko evropska kartica ni dovolj
Tisti, ki večinoma potujete po Evropi, boste zamahnili z roko, češ, saj imam evropsko kartico. A ta ni dovolj, saj ne ponuja asistence – ko potrebujete pomoč, ste tako prepuščeni sami sebi. Pomoč vam zagotavlja le v javni zdravstveni mreži, medtem ko so na turističnih destinacijah pogosto na voljo le zasebni izvajalci zdravstvenih storitev. Predstavljajte si, v kako nelagodnem položaju se lahko znajdete, če ste bolni ali poškodovani in ne veste, na koga se lahko obrnete ter se povrhu tega znajdete še pred jezikovno oviro.Kako potem izbrati ustrezno zavarovanje?
Rešitev so paketi, ki so prilagojeni vašim potrebam in željam. Poleg tega, da vam zagotavljajo 24-urno pomoč v slovenščini, vam ponujajo tudi informacije o najbližji zdravstveni ustanovi, nujno zdravljenje, zobozdravstvene storitve in prevoz, zdravljenje akutnega poslabšanja kroničnih bolezni … Pa tudi prevoz v domovino, odvetniške storitve in dodatne prednosti. Kateri paket je pravi za vas, je odvisno od destinacije potovanja, želene višine kritja, števila potnikov, števila potovanj na leto ter namena potovanja.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije