SEJEM

Z vlakom brezplačno na Vseslovenski sejem

Štiristo bralk in bralcev Slovenskih novic na brezplačni izlet z vlakom na Vseslovenski sejem pomlad 2018 v Šentvid pri Stični.
Fotografija: Tudi letos bo na sejmu vozil turistični vlakec.
Odpri galerijo
Tudi letos bo na sejmu vozil turistični vlakec.

LJUBLJANA – Spoštovane bralke in bralci Slovenskih novic, med 20. in 22. aprilom bo v Šentvidu pri Stični v okolici Gostilne Pri Japu ponovno zaživel Vseslovenski sejem pomlad 2018, na katerega bomo Slovenske novice v sodelovanju s Slovenskimi železnicami peljale 400 izžrebanih bralcev.

Dvesto srečnežev bo sedlo na vlak v Ljubljani, drugih 200 v Novem mestu. Izstopili bodo na železniški postaji v Radohovi vasi, kjer jih bo čakal brezplačni avtobus in jih odpeljal do 2,5 kilometra oddaljenega sejma. Enako vas bo, spoštovani bralci, peljal nazaj na postajo.

Starodavni sejem

Gre za vsesplošni sejem, kjer na stotine razstavljavcev in ponudnikov iz Slovenije in tujine predstavlja najširši spekter dejavnosti; od kmetijstva, mehanizacije, domače obrti, motociklizma, kolesarstva, vse za dom in šport do obrti, gradbeništva, avtomobilizma, turizma in prostega časa, hkrati pa se predstavljajo tudi občine, društva in drugo. Organizator tako obnavlja srednjeveško tradicijo iz leta 1140, ko je imel Šentvid pri Stični kar tri sejme v letu. Čeprav je leta 1360 avstrijski vojvoda Rudolf Habsburški prepovedal sejmarjenja, se Šentvidčani niso dali in so sejmi v kraju potekali vse do druge svetovne vojne.

Sejem bil je živ, a v petek, soboto in nedeljo od 20. do 22. aprila bo pomladansko živahen.
Sejem bil je živ, a v petek, soboto in nedeljo od 20. do 22. aprila bo pomladansko živahen.

Da je kraj pri Stični še danes privlačna točka za obiskovalce sejma, dokazuje lanski obisk, ko je jesenski sejem med 13. in 15. oktobrom obiskalo kar 27.000 ljudi. Imeli so kaj videti.

Cirkus, kiparjenje z motorko in vožnja s helikopterjem

A tokrat organizator pripravlja še pestrejšo ponudbo. Poudarjajo, da je sejem namenjen vsem generacijam, vsem profilom, tako mehanikom, lesarjem in kuharjem kot gospodinjam, vinogradnikom in kmetom, zlasti pa je prijazen do družin.

Velik predel sejma zajemajo igrala in med igralno animacijo bodo najmlajši izdelovali zapestnice, verižice, spoznali pravega viteza, lahko si bodo nadeli viteško opremo, spoznali prvakinjo v lokostrelstvu in se tudi sami preizkusili v tej veščini. Zanje so pripravili cirkuško predstavo, vozili se bodo z avtomobilčki.

Nastopili bodo priznani slovenski glasbeniki in umetniki. FOTO: Vseslovenski sejem
Nastopili bodo priznani slovenski glasbeniki in umetniki. FOTO: Vseslovenski sejem

Za lesarje in umetniško nadarjene bo zanimivo tekmovanje v kiparjenju z motorko. Svojo veščino bodo pokazali kovači, lastniki starodobnikov bodo na ogled postavili svoje več desetletij stare avtomobile, motoristični navdušenci pa se bodo lahko podružili z našim šampionom Timom Gajserjem, prisoten bo celoten TEAM GAJSER, ki bo z motokros skoki uprizorili pravi šov.

A to še ni vse, obiskovalci se bodo lahko za pičlih 50 evrov popeljali s helikopterjem, kar je svojevrsten užitek.

Po sejmu bo vozil tudi turistični vlakec. Vse to zastonj razen vožnje s helikopterjem.

Čez dan in zvečer nas bodo zabavali Tanja Žagar, Victory, Ljubavnici, Ansambel Smeh, Manca Špik, Isaac Palma, Luka Basi, Okrogli muzikanti in mnogo drugih.

Povejmo, da je tudi parkirišče pri sejmu brezplačno. Pohitite in čim prej izpolnite kupon, zagotovo tudi vas čaka sreča, da boste izžrebani, in v soboto, 21. aprila, vas bomo popeljali z vlakom na sejem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije