POSLANCI NA DOPUSTU

Vsi nazaj v službo in šolo, poslanci pa takole ...

Po božično-novoletnih počitnicah so se otroci vnili v šole, mnogi nazaj v službo. Kaj pa poslanci?
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Šolarji so na božično-novoletnih počitnicah počivali deset dni, z današnjim dnem pa so se vrnili v šolske klopi. Medtem ko je za večino danes prvi delovni dan v novem letu, pa to ne velja za člane parlamenta. Ti namreč ta teden, torej do naslednjega ponedeljka, še uživajo na zimskih parlamentarnih počitnicah, ki tradicionalno trajajo od 20. decembra do 10. januarja.

Medtem ko so poslanci povsem oproščeni delovnih obveznostih, pa bo predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič le morala v službo. Sodeč po spletnem poslanskem koledarju ima ta teden obveznosti le Klakočar Zupančičeva, ki bo v četrtek v državnem zboru sprejela kolednike.

Zakon o poslancih pravi, da imajo poslanci pravico do letnega dopusta v trajanju do štiridesetih delovnih dni - poleti od 15. julija do 1. septembra in pozimi od 20. decembra do 10. januarja. Poslanec ima pravico do izrednega plačanega dopusta do 7 delovnih dni v posameznem koledarskem letu zaradi osebnih razlogov. V izjemnih primerih se lahko poslancu odobri izredni dopust do 30 dni v koledarskem letu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije