PESTRO VREMENSKO DOGAJANJE

Za polovico države rumeno opozorilo, za več območij pa vijolično zaradi toče

Nevihte so možne predvsem od 14. do 21. ure.
Fotografija: Simbolična fotografija FOTO: Revolu7ion93 Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija FOTO: Revolu7ion93 Getty Images/istockphoto

Arso je dal danes zaradi pričakovanih krajevnih neviht za skoraj celotno vzhodno polovico Slovenije rumeno opozorilo. Za več drugih območij (med drugim za Ljubljano z okolico, območje Kočevja ...) pa je dal celo vijolično glede toče. Vijolično opozorilo kaže, da je verjetnost za nastanek toče na območju zelo velika. 

Kje sveti rumeno opozorilo

Rumeno opozorilo zaradi neviht velja zgolj za vzhodno polovico države, brez osrednje Slovenije, je razvidno iz Arsove napovedi. Nevihte so možne predvsem od 14. do 21. ure.

Rumeno opozorilo za jugozahodno Slovenijo, ki je bilo včeraj prižgano zaradi vetra, je ugasnjeno.

Pod rumenim opozorilom vremenoslovci navajajo: »Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. Bodite pozorni na bližajoče se nevihtne oblake. Med nevihto se ne zadržujte na izpostavljenih mestih, počakajte na varnem mestu, nevihta običajno ne traja dolgo.«

V novi teden bomo vstopili nekoliko ohlajeni: čez dan bo od 20 do 23 stopinj, ob morju do 26. Čez teden bo sončno, temperature bodo nekoliko narasle. Čez dan bodo termometri kazali do 26 stopinj Celzija, na Obali tudi 30.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije