Voščite Melanii za abrahama

Prva dama ZDA bo 50. rojstni dan najverjetneje preživela v karanteni. V Beli hiši se po njeni zaslugi držijo strogih varovalnih ukrepov.
Fotografija: Letošnji rojstni dan ameriške prve dame bo zaznamoval novi koronavirus. FOTO: Profimedia
Odpri galerijo
Letošnji rojstni dan ameriške prve dame bo zaznamoval novi koronavirus. FOTO: Profimedia

Jutri, 26. aprila, praznuje abrahama najbolj znana Slovenka na svetu, Sevničanka Melania Trump. Prva dama ZDA velike zabave, ki se jo ob tovrstnih obletnicah navadno prireja, najverjetneje ne bo imela, saj so se v Beli hiši ta teden še vedno držali strogih pravil karantene.

Donald Trump poziva vse, naj pišejo Melanii za rojstni dan.
Donald Trump poziva vse, naj pišejo Melanii za rojstni dan.

Ta je v najpomembnejši dom v Ameriki vpeljala prav Melania, ki v nasprotju z možem nevarnost okužbe z novim koronavirusom jemlje skrajno resno. Zaradi izbruha koronavirusa, ki je do sredine tega tedna pokončal že več kot 45.000 Američanov, naj bi družina tudi 14. rojstni dan sina Barrona marca preživela doma v ozkem krogu, ki poleg njih obsega le še nekaj najpomembnejšega osebja, in z upoštevanjem socialne distance. Nič drugače verjetno ne bo za rojstni dan prve dame.
 

Skromna praznovanja


Resnici na ljubo niti Melanijin lanski rojstni dan ni mogel biti ravno nepozaben. Predstavniki za stike z javnostmi iz Bele hiše so aprila 2019 sprožili burne odzive javnosti z objavo fotografije, na kateri Melania sedi sama na kavču, za njo pa stoji četica snemalcev, novinarjev in fotografov, ki delujejo, kot da je sploh ne opazijo.


Fotografija je nastala med sestankom Trumpa s češkim premierjem Andrejem Babišem, pozornost predstavnikov medijev na posnetku pa je bila namenjena njima. Ni jasno, zakaj so se piarovci prve ameriške družine odločili, da bodo na Melanijin rojstni dan objavili fotografijo, na kateri je prva dama videti neskončno osamljena, čeprav obdana z ljudmi. Tudi praznovanje njenega 49. rojstnega dne bi težko označili za sanjsko. Prvi par ZDA ga je preživel napol delovno, na večerji z japonskim premierjem Shinz Abejem in njegovo ženo Akie Abe. Letos tovrstnih obiskov ne bo, saj se veljaki po vsem svetu zaradi novega koronavirusa držijo doma.


Tudi darila, ki jih Melania dobi od svojega milijonarskega moža, niso takšna, kot bi si morda predstavljali. Za 48. rojstni dan ji je Trump, kot je razkril v intervjuju za Fox TV, ki je potekal prav na Melanijin rojstni dan, podaril lepo čestitko in šopek cvetja. Pri tem pa ni bila nič na slabšem od svoje predhodnice Michelle Obama. Ta je prav takšno darilo od moža prejela za svoj 54. rojstni dan in se z njim celo pohvalila na instagramu. Trump je sicer priznal, da bi ženi kupil kaj drugega, a ni imel časa.

Še leto pred tem je Melania, ki je takrat zaradi sinovega šolanja še živela v New Yorku, svoj 47. rojstni dan preživela na kosilu z ženami senatorjev v Narodni umetnostni galeriji v Washingtonu. Kljub nabitemu urniku sta zakonca Trump takrat po besedah njune medijske predstavnice načrtovala zasebno zabavo v Beli hiši.


Melania sicer zadnje dni preživlja med opozarjanjem Američanov o pomembnosti nošenja zaščitnih mask, opogumljanjem otrok in starejših v okoliščinah, ki jih je sprožil novi koronavirus, ter telefonskih klicih visokim predstavnikom drugih držav. Med drugimi je poklicala nosečo zaročenko britanskega premierja Borisa Johnsona Carrie Symonds, ki je zbolela za covidom-19, ter njej in njenemu izbrancu zaželela čim prejšnjo ozdravitev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije