VELIKO PREZGODAJ

VIDEO: Slovo Matjaža Gantarja: od bogastva do Brada Pitta

Bil je pilot letala, s katerim je letel tudi Brad Pitt.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Slovenijo je včeraj pretresla vest o smrti enega najbolj znanih poslovnežev pri nas, Matjaža Gantarja. Star je bil 54 let, usodna pa je bila bolezen. Pred časom je za Delo, ko so ga vprašali, kje se vidi čez deset let, odvrnil, da če bo zdrav, bo delal. Nikoli se ne bo upokojil. Iz zapisa na spletni strani KD Group, s katerim je zaslovel, je razvidno, da je bil vse do zadnjega predsednik upravnega odbora KD Group.

Za Delo je pred štirimi leti povedal, da se ukvarja tudi s pilotiranjem. Tudi za Adrio Airways je letel. »Moje obveznosti in dolžnosti so enake kot pri drugih pilotih. Vsakič grem rad letet, spraviti 40 ton 'pleha' v zrak in nazaj na tla je posebno doživetje,« je dejal. Ko je delal za manjšega zasebnega avioprevoznika, je nekajkrat po državnih opravilih peljal tudi zdajšnjega predsednika Boruta Pahorja, a najslavnejša osebnost, ki jo je zapeljal, je bil Brad Pitt

Gantar se je s svojimi milijoni znašel tudi na lestvici najpremožnejših pri nas. Podjetništva se je sicer lotil v že osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Poskusil se je tudi v gradbeništvu, a mu ni vilo všeč. Po vstopu v svet borz je s partnerji in zadružnim poslovnim sistemom ustanovil Kmečko družbo in postal njen direktor. Iz nje je nastal KD Group.

V mladosti se je ukvarjal tudi s glasbo. Bil je baskitarist skupine Lublanski psi, igral pa je tudi z legendarnimi Pankrti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije