NEVIHTNO

VIDEO: Slovenijo zajele močne padavine, ceste kot reke

Umirilo se bo šele ponoči.
Fotografija: Trebnje in ceste kot reke FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Trebnje in ceste kot reke FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Širše območje jugozahodne Slovenije so danes že okoli poldneva zajele prve nevihte. Kasneje je nevihtno vreme zajelo tudi območje severovzhodno od Ljubljane in se nato premaknilo proti jugovzhodu, so pojasnili na Agenciji RS za okolje. O težavah zaradi neviht z nalivi in vetrom poročajo z območij Nove Gorice, Trebnjega in tudi Ljubljane.
Ožji del Nove Gorice je okoli 14. ure zajelo močno neurje. Obilne meteorne vode so v zelo kratkem času poplavile večje število objektov v centru mesta, je povedal poveljnik regijskega štaba civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač.

Novogoriški poklicni in prostovoljni gasilci so opravili okoli 15 intervencij, v katerih so črpali vodo iz kletnih in pritličnih prostorov nekaterih stavb. Med zalitimi stavbami sta bila tudi igralni salon in restavracija.

V slovenski prestolnici se je kmalu po opoldnevu začelo počasi temniti, okoli 14. ure pa so Ljubljano zajele močne padavine, ponekod je padala tudi sodra. Iz nekaterih predelov Ljubljane so potrebovali pomoč gasilcev, saj jih je zalila meteorna voda, o težave pa poročajo tudi z območja Šoštanja (Florjan), kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje.



O vremenskih težavah poročate tudi bralci

Na območju Trebnjega je v nekaj minutah padla zelo velika količina dežja, ceste so se spremenile v reke. V novomeškem centru za obveščanje so povedali, da je Trebnje okoli 15.30 zajelo neurje z močnim dežjem. Voda je zalila več kletnih prostorov in stavb, med drugim Center Mercator, občinsko stavbo in trebanjsko knjižnico.
Na cesti Trebnje-Studenec je naliv povzročil manjši zemeljski zdrs. Pri črpanju vode na terenu so pomagali gasilci.



Takšne so bile razmere okoli 14. ure (vir: Arso):

Tako je padalo po Sloveniji okoli 14. ure. FOTO: Arso
Tako je padalo po Sloveniji okoli 14. ure. FOTO: Arso




Sicer se vremenska situacija na jugozahodu Slovenije že umirja, še vedno pa obstaja nevarnost neviht na vzhodu države, so opozorili na agenciji za okolje. V prihodnjih dveh do treh urah se bo ozračje povsod umirilo, noč bo prinesla tudi razjasnitev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije