OD MIKONOSA DO IBIZE

VIDEO: Razvpiti Gumball 3000 prihaja v naše kraje. To je cesta, kjer se bodo peljali

Najbolj nor, a tudi najdražji cestni reli na svetu.
Fotografija: FOTO: Gumball 3000
Odpri galerijo
FOTO: Gumball 3000

Konec tedna se je začela spektakularna 21. izdaja relija Gumball 3000. Razvpita karavana z več kot sto luksuznimi jeklenimi konjički bo v tednu dni prevozila pot od grškega otoka Mikonos, kjer so startali v soboto, do prestolnice zabave, Ibize. Letošnja izdaja je še posebej zanimiva za naše konce. Danes zjutraj se je namreč etapa začela v Črni gori, udeleženci pa bodo pot nadaljevali prek Splita in Reke, nato pa predvidoma popoldne na mejnem prehodu Starod prečkali slovensko-hrvaško državno mejo. Sledila bo vožnja proti Kozini, nato bodo krenili proti Italiji z večernim postankom v Benetkah.

FOTO: zemlejevid.najdi.si
FOTO: zemlejevid.najdi.si


Koga vse bi utegnili videti? Milijarderje, slavne pevce, didžeje, igralce – seznam je skorajda preveč obsežen. A še zanimivejši so avtomobili. Med njimi so bugatti chiron, dva bugattija veyrona, koenigsegg agera RS, pagani huayra in skoraj neverjetno – aston martin vulcan, ki obstaja le v 20 primerkih, le eden pa se uporablja za cestno izdajo!







Dodajmo, da bo po spletu naključij Gumball 3000 v Sloveniji gostoval prav v tednu, ko policija nadaljuje preventivno akcijo Hitrost in napoveduje poostreni nadzor hitrosti na slovenskih cestah.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije