PO PETIH LETIH

VIDEO in FOTO: Konec je romanj v tujino, Ikeo začeli graditi pri nas

Švedski pohištveni gigant bo menda trgovino v Ljubljani zgradil v letu dni. Zoran Janković zažugal glavnemu izvajalcu, da mora biti objekt končan do 30. 6. 2020.
Fotografija: Gospodje v oblekah so poprijeli za samokolnice in lopate. FOTO: T. K.
Odpri galerijo
Gospodje v oblekah so poprijeli za samokolnice in lopate. FOTO: T. K.

LJUBLJANA – Slovenci, ki smo pripravljeni v Ikejine trgovine romati tudi v sosednje države (najbližje so nam v Zagrebu, Novi Gorici, Celovcu in Gradcu), smo končno dočakali začetek gradnje tudi pri nas.





Zemljišče v BTC, kjer bodo gradili trgovino Ikea. FOTO: Leon Vidic, Delo
Zemljišče v BTC, kjer bodo gradili trgovino Ikea. FOTO: Leon Vidic, Delo
Švedska pohištvena trgovina je že pred petimi leti napovedala, da prihaja k nam, vendar se je zapletlo s pridobivanjem potrebnega zemljišča. Danes so na njem položili temeljni kamen, pri tem je pomagal tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je ob proslavljanju glavnemu izvajalcu gradbenih del CGP zažugal, da mora biti gradnja končana do 30. junija naslednje leto. Vladislav Lalič, generalni direktor za nepremičnine in razvoj pri Ikei, tega datuma ni želel potrditi. Povedal je, da je veliko odvisno od vremena, predvsem od tega, kakšna zima bo letos, od morebitnih zapletov idr., zato noče govoriti o končnem datumu odprtja. Če pa bi šlo vse po načrtu, je odprtje konec junija realno. 



Gradnja trgovine bo predvidoma trajala leto dni, razprostirala se bo na 30.000 kvadratnih metrih. Po napovedih bo pohištvena trgovska veriga ustvarila 300 novih delovnih mest, zaposlovali pa naj bi predvsem lokalno prebivalstvo. »Prosta delovna mesta bomo objavili in o njih javnost obvestili, ko se bo prihodnje leto začelo zaposlovanje,« je za Delo povedala Sara Del Fabbro, izvršna direktorica Ikee za jugovzhodno Evropo.

Ljubljansko nakupovalno središče BTC ima 21 milijonov obiskovalcev letno, kar je celo v svetovnem merilu lepa številka. Računajo, da  bodo z odprtjem Ikeine trgovine pridobili še 3 milijone dodatnih, so povedali na današnjem slavju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije