ENOSTAVNO

Veste za to novost pri plačevanju davkov?

S Flikom bo plačevanje še bolj preprosto in do uporabnika prijazno, pravijo na FURS.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Finančna uprava je v sodelovanju z Upravo za javna plačila omogočila plačevanje davkov prek sistema eDavki s pomočjo Flika. V sporočilu za javnost so zapisali, da plačilo s Flikom omogočajo vse slovenske banke, razen Sparkasse, ki še pripravlja podporo. Dodajajo, da ta novost zagotavlja široko dostopnost in uporabnost storitve za vse davčne zavezance.

 

Prednosti plačevanja s Flikom prek eDavkov:

  • takojšna izvedba plačila: Flik omogoča takojšnje izvajanje plačil, kar pripomore k nemotenemu poteku postopkov;
  • enostavna uporaba: plačevanje davkov s Flikom prek eDavkov je izjemno enostavno. Z le nekaj kliki v eDavkih lahko zavezanci hitro in brez težav izvedejo plačilo svojih obveznosti brez izpolnjevanja plačilnega naloga;
  • do uporabnika prijazno: z enim plačilom se lahko plača več različnih obveznosti, ki se sicer plačujejo na različne račune.

 Kako uporabniki Flika izvršijo plačilo iz eDavkov?

  1. Na vpogledu eKarticaO določite obveznosti, ki jih želite plačati, in izberite možnost »Pripravi plačilna navodila za označene«. Plačilna navodila se lahko pripravijo tudi iz menija "Prejeti dokumenti", kar pomeni, da se lahko plačilo izvede tudi takoj ob vročitvi odločbe. Uporabnikom mobilne aplikacije eDavki pa je ta storitev na voljo tudi v "Koledarju" in obvestilu, ki ga zavezanec prejme kot opomnik tri dni pred iztekom roka za plačilo svoje obveznosti.
  2. Na pregledu pripravljenih plačilnih navodil izberite možnost "ePlačilo" in nato način plačila Flik.
  3. Vnesite svojo telefonsko številko ali elektronski naslov in potrdite plačilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije