DOM TABER

Venčke pletla tudi stoletnica (FOTO)

Praznovanje adventa se je z izdelovanjem okrasja začelo tudi v domu starejših Taber.
Fotografija: Helena Vončina je izdelala največjega za domsko kavarno.
Odpri galerijo
Helena Vončina je izdelala največjega za domsko kavarno.

Vstopili smo v adventni čas. Glavni simbol adventa je adventni venček in v teh dneh je na različnih lokacijah potekalo več delavnic. Izdelovali so jih tudi v Domu starejših občanov Taber Šmartno pri Cerkljah na Gorenjskem. Vključilo se je 37 stanovalcev doma in 14 učencev višjih razredov Osnovne šole Davorina Jenka Cerklje pod mentorstvom Tatjane Škrab Grašič.

Stoletna Ljubica je spletla dva.
Stoletna Ljubica je spletla dva.

Pletla jih je tudi Ljubica Pavlovčič, ki je 5. oktobra praznovala sto let. Venčki že krasijo skupne dnevne prostore doma, recepcijo in jedilnico. Stanovalci so izdelali tudi praznične okraske, poseben poudarek so namenili voščilnicam in prijetnemu druženju. Kot je povedala direktorica doma Martina Martinčič, so bili zelo veseli vnovičnega druženja in pomoči učencev petega, šestega in osmega razreda.

Na svoje lepe izdelke so bile še posebno ponosne stanovalke doma Helena Vončina, Mihaela Pušavec in stoletnica Ljubica. Venčke so stanovalci odnesli v svoje sobe. Ob koncu sta dan stanovalcem s krajšim glasbenim programom polepšali še šestošolki Angelika Čebulj in Pia Lara Gregorin

Gospa Ivana bo venček postavila v dnevni prostor na svojem oddelku.
Gospa Ivana bo venček postavila v dnevni prostor na svojem oddelku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije