PO RAZKRITJU

Vemo, s katerim politikom je v sorodu kirurg Bošnjak iz zadnje afere UKC

Na sorodstvene vezi je prvi namignil premier Robert Golob.
Fotografija: Tanja Fajon, Janez Janša, Rober Golob in Matej Tonin na predvolilnem soočenju. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Tanja Fajon, Janez Janša, Rober Golob in Matej Tonin na predvolilnem soočenju. FOTO: Leon Vidic, Delo

Od prejšnjega tedna odmeva afera iz ljubljanskega UKC, ki so jo razkrili novinarji oddaje 24 ur. Nevrokirurg Roman Bošnjak je namreč operiral državljanko Severne Makedonije, ki je morala poleg plačila 27.000 evrov po rednem ceniku zdravniku za »zasebni honorar«  nakazati še 6000 evrov na račun podjetja v Hongkongu. Več o tem preberite tukaj.

Nevrokirurg Bošnjak je medtem že podal odstopno izjavo. Odstopil naj bi, da ne bi kompromitiral postopka, v okviru katerega se bo znotraj UKC razčistilo, kaj se je zgodilo. Več o tem lahko preberete tukaj. UKC je vse dokumente predal Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU).

Golob: »Ne mine dan, da ne bi podobnih zgodb poslušal«

Premier Robert Golob je v komentarju omenjene afere povedal, da se s podobnimi primeri srečuje vsak dan, odkar se je začel ukvarjati z zdravstveno reformo: »Vsak dan, ampak ne s tako eksplicitnimi pisnimi dokazi, hodijo na dan zlorabe našega javnega zdravstvenega sistema za privatno bogatenje.« 

Ob tem je namignil, da je Bošnjak v sorodstvu s političnim veljakom. Bolj konkretno o tem ni želel govoriti. 

Omenjeni politik je menda nihče drug kot Janez Janša

Iz oddaje Tarča so tvitnili, da je po njihovih informacijah politični veljak, o katerem je govoril Golob, Janez Janša. Kot navajajo, naj bi bila Janševa žena Urška Bačovnik nečakinja Romana Bošnjaka. Zakaj je premier navrgel to informacijo, ni pojasnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije