IZOBRAŽEVANJE

Varnostniki na pomoč v kriznih situacijah

Varovanje državljanov in civilne družbe bodo okrepili tudi usposobljeni varnostniki.
Fotografija: Specialisti za varnost in zaščito. FOTO: Ivk / Slovensko združenje za varen svet
Odpri galerijo
Specialisti za varnost in zaščito. FOTO: Ivk / Slovensko združenje za varen svet

LJUBLJANA – Varnost države je na prvem mestu in tega se zaveda tudi civilna družba. Izobraževanje varnostnikov in civilne duržbe je pomembna dejavnost. Tako so lahko na enem od seminarjev v programu izobraževanja za specialiste za varnost in zaščito in civiliste na področju osebne in lokalne varnosti pridobivali znanja z različnih področij. Varovanje kritične infrastrukture in temo ekstremnega nasilja je predstavil mag. Gregor Jazbec, delovanje intervencijskih služb na področju varovanja pa Branko Malešič.

Andrej Kovačič, vodja usposabljanja, je predstavil izobraževanje in usposabljanje za specialiste za varnost in zaščito in civiliste na področju osebne in lokalne varnosti. 

Pri specialistih gre za visoko usposobljene osebe, ki bodo v vsakem trenutku sposobne delovati v izrednih razmerah ter bodo znale svetovati in pomagati pomoči potrebnim. Specialisti bodo na operativnem nivoju usposobljeni prevzemati najzahtevnejše naloge v zasebno-varnostnih družbah, službah internega varovanja, pri naročnikih varovanja, na področju lokalne varnosti itd. Za potrebe internega usposabljanja bi večje organizacije morale imeti usposobljeno osebo, ki bi na operativnem nivoju skrbela za redno usposabljanje osebja in zaposlenih.

Civilna družba lahko pomaga

Za varnost v lokalni skupnosti imajo pomembno vlogo predvsem občani, ki s svojim delovanjem lahko veliko prispevajo k temu, kako varni bodo. Policija in druge službe jim pa morajo biti v teh prizadevanjih v veliko pomoč ter se hitro in ustrezno odzivati na nered in varnostno problematiko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije