OBISK

V Vulkanijo vstopil stotisoči obiskovalec

Štiričlanska družina je zaznamovala petletnico izletniške destinacije.
Fotografija: Za vse, ki jih zanimata narava in geologija, so pripravili posebno razstavo o geoloških značilnostih Goričkega. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Za vse, ki jih zanimata narava in geologija, so pripravili posebno razstavo o geoloških značilnostih Goričkega. FOTO: Oste Bakal

GRAD NA GORIČKEM – Tam, kjer še danes domuje delno obnovljena največja stara graščina s skupaj kar 365 sobami, je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Leta 2013 so ga obudili v Doživljajskem parku Vulkanija, kjer obiskovalci skozi interaktivne vsebine in 3D-filme spoznajo vulkane, potujejo v vulkansko podzemlje in doživijo izbruh goričkega vulkana.
Obiskovalci ne samo spoznajo, ampak tako rekoč doživijo izbruh vulkana. FOTOgrafije: Oste Bakal
Obiskovalci ne samo spoznajo, ampak tako rekoč doživijo izbruh vulkana. FOTOgrafije: Oste Bakal

Ogledajo si tudi geološki muzej in se z vlakom Oli peljejo do kamnoloma bazaltnega tufa, kjer lahko najdejo kristale olivina. Izbruh goričkega vulkana je v petih letih doživelo več kot 100.000 obiskovalcev iz vse Slovenije in drugih držav vse Evrope in sveta.


Od odprtja do danes je bila Vulkanija zaprta le tistih 10 mesecev med obnovo po nepričakovanem požaru (od decembra 2014 do oktobra 2015). Od 2. oktobra 2015 nemoteno deluje skozi vse leto in privablja številne obiskovalce, predvsem družine, šolarje, skupine upokojencev in sindikalnih izletnikov, ki so navdušeni nad interaktivno in zanimivo predstavitvijo vulkanov, krtkom Olijem in prijaznimi vodniki. Obisk v Vulkaniji se pospešeno povečuje iz leta v leto, v letu 2017 je park obiskalo več kot 32.000 obiskovalcev, letos pa jih bo še več, saj so pred dnevi gostili stotisočega.

»Na ta dosežek smo zelo ponosni. Zelo smo se razveselil stotisočega obiskovalca in njegove družine, ki je k nam prišla iz Žalca. Za nagrado jih je Oli popeljal v svoj podzemni svet, kjer so doživeli izbruh goričkega vulkana in se popeljali z vlakom po vulkanski pokrajini. Oli jih je presenetil še s praktično nagrado, ki so se je zelo razveselili. Zagotovo se bodo k nam še vrnili. Oli že nestrpno pričakuje dvestotisočega obiskovalca,« pravi Danijela Krpič, direktorica ZUKD Grad, ki je dodala, da v petek, 31. avgusta, praznujejo 5. obletnico delovanja.

Njihov krtek Oli bo upihnil pet svečk. Svečano in zabavno bo za vse, ki bodo prišli prihodnji konec tedna v njihovo Vulkanijo, saj je Oli pripravil veliko presenečenj, popustov, nagradno igro in darilca za vse. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije