MEMORIAL

V spomin na gorska reševalca

Jezerjani izpeljali 25. memorial Luke Karničarja in Rada Markiča. Na startu 68 turnih smučarjev.
Fotografija: Zmagovalec med člani Luka Kovačič
Odpri galerijo
Zmagovalec med člani Luka Kovačič

V objemu Ravenske Podkočne so Jezerjani kljub koronavirusu uspešno izpeljali tekmo za slovenski pokal v spomin na gorska reševalca, začetnika tekmovalnega turnega smučanja v Sloveniji Luko Karničarja in Rada Markiča, ter preostale gorske reševalce, ki živijo v njihovih mislih, je povedal Milan Šenk iz Planinskega društva Jezersko.

Korona jih ni ustavila. FOTOgrafije: Fritz Klaura
Korona jih ni ustavila. FOTOgrafije: Fritz Klaura

Organizacija turnosmučarskega tekmovanja po gozdovih, vlakah, s snegom pokritih meliščih, napihanem, suhem in mokrem snegu pod stenami jezerskih gora je prava poslastica. Letos so s pomočjo narave, ki je poskrbela za nekaj več bele odeje, tekmo prestavili v okolje za zabavo, ki jo poznajo samo turni smučarji.

Nič ni stalnega, vse je novo, le nakloni ostanejo, tudi za te pa nekateri starejši tekmovalci pravijo, da so v zadnjih letih strmejši. Štajerci bi rekli, smo ga žgali, je dejal Šenk: »In res je bilo tako. Boj za prva mesta je vedno na meji možnega od starta do cilja. Favoriti so znani, razplet pa povsem neznan. Mogoče je še najbolj presenetil Anže Šenk, ki od decembra znova diha jezerski zrak.«

Pomerili so se tudi rekreativci in rekreativke na kratki progi. Na koncu so se razveselili praktičnih nagrad sponzorjev. Seveda gre pohvala organizatorju, Planinskemu društvu Jezersko, ter drugim društvom in občini, ki so kot vedno sodelovali pri pripravi in izvedbi tekmovanja. Pred razglasitvijo rezultatov pri lovskem domu na Zgornjem Jezerskem je navzoče pozdravil župan občine Jezersko Andrej Karničar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije