KORONAVIRUS

V Sloveniji še dva smrtna primera, ljubljanski UKC: Sobota je bila katastrofalna (VIDEO)

V bolnšnicah se zdravi več kot 100 ljudi.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel

V Sloveniji sta v soboto za koronavirusno boleznijo 19 umrli še dve osebi, tako se je skupno število umrlih povzpelo na 11, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Povečalo se je tudi število potrjeno okuženih z virusom kot tudi število hospitaliziranih.

V soboto so test na novi koronavirus opravili pri 997 osebah, od teh je bilo pozitivnih 46. Število okuženih se je tako povečalo na 730.

Raste tudi število bolnikov, ki jih zaradi koronavirusne bolezni zdravijo v bolnišnicah. V soboto se je ta številka povečala za 11 na 101 (23 ljudi potrebuje intenzivno nego).

Številne poškodbe pri športu

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je v soboto kljub omejitvam gibanja obravnaval veliko poškodovanih v različnih adrenalinskih in športnih dejavnostih. To otežuje delo zaposlenih, saj morajo vsakega poškodovanega v času epidemije obravnavati kot potencialnega bolnika s koronavirusom, kar pomeni, da morajo zaščititi osebje in prostor.

Iz Madrida prispelo 40 slovenskih državljanov

Skupino 40 Slovencev, ki so ponoči s posebnim letom iz Madrida prispeli v Slovenijo, so že namestili v karanteno v hotel Epic v Postojni. Testirati jih še niso utegnili, nameravajo pa za to poskrbeti danes oziroma v prihodnjih dneh. Kot je za STA pojasnil postojnski župan Igor Marentič, so bili prispeli zelo utrujeni, a tudi izjemno disciplinirani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije