LOKALNE VOLITVE

V Ljubljani štejejo po polžje, najbolj se smeji Jankoviću

Za ljubljanskega župana je kandidiralo devet kandidatov.
Fotografija: FOTO: A. L.
Odpri galerijo
FOTO: A. L.

Ljubljanske volivke in volivci so na županskih volitvah Zoranu Jankoviću ponovno zaupali vodenje Mestne občine Ljubljana. Vse kaže, da bo Janković dobil še en mandat, in to že v prvem krogu. Za župana se sicer poteguje kar devet kandidatov, preštevanje glasov v Ljubljani je potekalo zelo počasi. Ob 23. uri je bilo preštetih komaj 60 odstotkov. 

Aktualni župan je prejel 62,74 odstotka glasov, Nataša Sukić 9,31.

»Ne glede na rezultat v mestnem svetu pa bomo delali sporazum o sodelovanju tako z Gibanjem Svoboda kot s SD,« je napovedal v izjavi. Zoran Janković bi lahko že šestič zapored postal ljubljanski župan. Prvič mu je uspelo novembra 2006. Prešerno dogajanje pri Jankoviću in njegovih podpornikih.

FOTO: A. L.
FOTO: A. L.

FOTO: A. L.
FOTO: A. L.

Jankovića je presenetila skromna udeležba. Do 16. ure je po podatkih občinskih volilnih komisij volilo 550.815 oziroma 32,72 odstotka volilnih upravičencev. To je nekaj manj kot na prejšnjih volitvah. V mestnih občinah je bila udeležba 28,36-odstotna.

Takšen je bil utrip pred izidi v prestolnici.

Jankovićevi protikandidati so Aleš Primc, Nataša Sukič, Jasmin Feratović, Tina Bregant, Jasmina Dedić, Mojca Sojar, Igor Horvat in Tomaž Ogrin.

image_alt
Izvoljeni Janković, Macedoni, Dermol, Klugler, Bržan in Gajškova; drugi krog v MB, KR, MS, NG, CE in Krškem (VIDEO, FOTO)

Spremljajte z nami izide lokalnih volitev: Imamo prve izide: izvoljeni Janković, Macedoni in Gajškova; drugi krog v MB, Krškem, KP, CE (V ŽIVO)

Vsi rezultati na enem mestu: Volilna infografika: izidi županskih volitev za vseh 212 občin (V ŽIVO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije