LOKALNE VOLITVE

V Krškem izredno napeto, največ glasov nekdanjemu poslancu SNS

Tudi v Krškem drugi krog.
Fotografija: Dušan Šiško. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Dušan Šiško. FOTO: RTV Slovenija

V Mestni občini Krško se je za župansko mesto potegovalo šest kandidatov: Iztok StarcJanja StarcJože OlovecAleš ZorkoJanez Kerin in Dušan Šiško. Aktualni župan Miran Stanko ni kandidiral.

V Krškem je borba za županski stolček izredno napeta. Po večini preštetih glasov sta največ glasov prejela Dušan Šiško (25 odstotkov) in Janez Kerin (19 odstotkov), ki se bosta pomerila še v drugem krogu. A ves časi jima je bil tik za petami Iztok Starc, ki je na koncu dobil slabih 18 odstotkov. 

Kaj bi bila prva stvar, ki bi jo storili na tej funkciji?

Vsem kandidatom za župana smo pred volitvami postavili deset enakih vprašanj. Njihove odgovore si lahko preberete v članku na tej povezavi.

Na vprašanje, kaj bo njegova prva poteza, če bo zasedel župansko funkcijo, je Kerin odgovoril, da se bo pogovoril z vsemi novimi sodelavkami in sodelavci, za katere je prepričan, da so dobra in strokovna ekipa. »Prevzel bom vodenje velike in bogate občine, ki pa ima še zelo velik in širok potencial napredka. A vsak dober gospodar najprej pregleda in se seznani s trenutnim stanjem, preden načrtuje konkretne aktivnosti. Slika o trenutnem stanju mi bo omogočila, da bom lahko določil prednostna opravila, ki se jih bomo najprej lotili,« je še med drugim dejal.

Šiško na naša vprašanja pred volitvami ni odgovoril.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije