TEKMOVANJE

Tri sekačice posekale več moških

V Latkovi vasi so se v sečnji pomerili lastniki gozdov Slovenije. Sodelovalo je 37 tekmovalcev oziroma 12 ekip, tudi tri ženske.
Fotografija: Vse tri zmagovalne ekipe z Dragom Pinterjem, predstavniki celjske enote zavoda za gozdove in predsednikom Zveze lastnikov gozdov RS. FOTO: Darko Naraglav
Odpri galerijo
Vse tri zmagovalne ekipe z Dragom Pinterjem, predstavniki celjske enote zavoda za gozdove in predsednikom Zveze lastnikov gozdov RS. FOTO: Darko Naraglav

Na tekmovanju, ki so ga tudi tokrat organizirali Društvo lastnikov gozdov Spodnje Savinjske doline, Zavod za gozdove Slovenije - območna enota Celje in podjetje Uniforest, je sodelovalo 37 tekmovalcev v 12 ekipah, ki so jih sestavljali lastniki gozdov z območij Lisjak, Šaleška dolina, Dravinja - Hudinja, Gornji Grad, Sopota Laško in Spodnja Savinjska dolina. Tudi letos so bile med njimi tri predstavnice nežnejšega spola, ki so se zelo dobro odrezale in premagale več moških kolegov. Tekmovalci so se kot posamezniki in ekipno pomerili v petih disciplinah: kombiniran rez, precizen rez, zasek in podžagovanje, podiranje na balon ter kleščenje – zadnja je za gledalce najbolj atraktivna disciplina. Prvo mesto in prehodni pokal je osvojila ekipa Duseti Šoštanj, drugo mesto ekipa Mihaela Brleca iz Pavlovč pri Kamniku, tretje pa ekipa SSD Uniforest 1.

Najbolj zanimiva disciplina za gledalce je kleščenje vej. FOTO: Darko Naraglav
Najbolj zanimiva disciplina za gledalce je kleščenje vej. FOTO: Darko Naraglav

Med posamezniki je postal skupni zmagovalec Janko Mazej ter za nagrado prejel motorno žago husqvarna, drugi v seštevku vseh petih disciplin je bil Stanko Goličnik, prejel je kosilnico husqvarna, tretje mesto in visokotlačni čistilnik husqvarna pa je osvojil Dani Avbreht.


Tekmovanje si je ogledalo veliko ljudi, tudi predsednik Zveze lastnikov gozdov Republike Slovenije Marjan Hren, podpredsednik društva lastnikov gozdov Dejan Zotrko, vodja Območne enote Zavoda za gozdove Slovenije – Celje Aleksander Ratajc, župan občine Prebold Vinko Debelak in direktor podjetja Uniforest Drago Pinter, ki je ob tej priložnosti posebno nagrado, gozdarsko zaščitno čelado protos, izročil članici Društva lastnikov gozdov Spodnje Savinjske doline Darji Bobovnik, ki je na državnem sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov v Gornji Radgoni osvojila drugo mesto v kategoriji članic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije