HUDA URA

Katastrofalni prizori iz Krškega, klestila je toča v velikosti žogic! Alarmi so spet prižgani (VIDEO)

Padavine bodo ponoči povečini ponehale.
Fotografija: Danes popoldne malce pred šesto v okolici Ljubljane kar solidna toča. Najprej drobna, takoj za njo pa kar konkretna, nam je zaupal bralec Zlatko. FOTO: Bralec Zlatko
Odpri galerijo
Danes popoldne malce pred šesto v okolici Ljubljane kar solidna toča. Najprej drobna, takoj za njo pa kar konkretna, nam je zaupal bralec Zlatko. FOTO: Bralec Zlatko

Tudi popoldne so državo zajeli močnejši nalivi, predvsem na Gorenjskem, v Krškem je padala tudi toča. Padavine se bodo nadaljevale do večera, potem pa bodo postopno oslabele in verjetno že do polnoči povečini prenehale, je za STA pojasnil dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje (Arso) Uroš Strajnar.

 

Toča  poškodovala strehe, avtomobile, okna, drevesa in seveda pridelke

Po besedah krškega župana Janeza Kerina je nekaj centimetrov debela toča popoldne poškodovala strehe, avtomobile, okna, drevesa in seveda pridelke. Škodo je po njegovih besedah v tem trenutku nemogoče oceniti, saj so vse razpoložljive gasilske enote še na terenu. »Trenutno čistimo razdejanje, pokrivamo strehe in delamo vse drugo, da zaščitimo premoženje občanov,« je dejal za STA.

Največ škode je po njegovih besedah v naseljih Gora, Cesta, Dunaj, Trška Gora, Sotelsko, Sremič, Videm in stari del mestnega jedra Krškega. Škoda bo po njegovi oceni velika, zato bodo morali najverjetneje za pomoč zaprositi državo.

Nevihte se krepijo

V severozahodni, osrednji in jugovzhodni Sloveniji so se okoli 18. ure znova okrepile nevihte, ki so se pomikale proti vzhodu. Po zadnjih podatkih agencije je največja verjetnost pojava toče trenutno v južni polovici države, med drugim pa so jo zabeležili v Ljubljani in okolici, na Gorenjskem in Dolenjskem

Tako je bil na lokaciji Ljubljana Vič-Rudnik. FOTO: Bralec Romi
Tako je bil na lokaciji Ljubljana Vič-Rudnik. FOTO: Bralec Romi

Vreme naj bi se postopoma umirilo

»Do 20. ali morda do 21. ure pričakujemo še nekaj manjših lokalnih neurij oziroma padavin,« je poudaril Strajnar. Največ dežja je od 6. ure padlo na Rogli, v Kranju, na Krvavcu, na Hočkem Pohorju, Ljubljani in na Jezerskem. Medtem pa Arso spet prižiga alarme:

Ponoči se bo ozračje umirilo in postopno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 17 stopinj Celzija. V petek bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj kopaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 stopinj. V soboto in nedeljo bo sončno in spet bolj vroče, napoveduje Arso.

Kakšno pa je stanje pri vas? Kontaktirajte nas.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije