NOČEJO AZILNEGA DOMA

Ste videli, kako je Grims grmel proti azilantom? (VIDEO)

Nasprotovanje azilnim domovom po Sloveniji se krepi.
Fotografija: Branko Grims. FOTO: Zaslonski Posnetek Tik Tok
Odpri galerijo
Branko Grims. FOTO: Zaslonski Posnetek Tik Tok

Na mejnem prehodu Slovenska vas so krajani v soboto protestirali proti umestitvi azilnega doma na območje nekdanjega mejnega prehoda Obrežje.

Na mirnem opozorilnem protestu, ki sta ga na zahtevo krajanov organizirali krajevni skupnosti Velika Dolina in Jesenice na Dolenjskem, se je zbralo okoli 1000 ljudi, je pojasnil brežiški župan Ivan Molan. Dodal je, da organizatorji načrtujejo protest tudi prihodnjo soboto.

SDS za obvezno soglasje lokalne skupnosti za izpostavo azilnega doma

Poslanska skupina SDS je v parlamentarno proceduro vložila predlog novele zakona o lokalni samoupravi, ki za vzpostavitev izpostav azilnega doma zahteva soglasje lokalne skupnosti. V SDS so prepričani, da bi se s sprejetjem predloga novele postopki odločanja vrnili v demokratični okvir, ki je samoumeven glede na ustavo. Predlog novele je odziv na sredino izredno sejo občinskih svetov občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, je pojasnil poslanec SDS Branko Grims.

Ob tem so v podmladku SDS na omrežju X objavi tudi te besede poslanca Grimsa: »Potrebno je braniti meje, braniti Slovence in Slovenke, in izvesti remigracijo - poslati vse tiste ki zlorabljajo azilno zakonodajo nazaj, od koder so prišli«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije