NEPOTIZEM?

Tino Gaber ujeli na parkirišču vladne palače: njen avto je bil nekoč v lasti ...

Ali je premierjeva partnerica prekoračila svoje pristojnosti ali je v igri pogodba o sodelovanju, ki javnosti ni znana? Svoboda se je vzdržala komentarja.
Fotografija:  FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
 FOTO: Leon Vidic/delo

Pojavljajo se namigovanja o nenavadnem vpletanju Tine Gaber v delo vlade – je na delu nepotizem? Partnerica Roberta Goloba naj bi se namreč udeleževala sestankov v prostorih vlade, komunikacijske nasvete pa delila celo ministrom, poroča MMC. Ali je za to plačana, ni znano, saj Gibanje Svoboda tega ni ne zanikalo ne potrdilo.

Ali lahko od Gabrove pričakujemo kakšno kandidaturo? FOTO: Blaž Samec
Ali lahko od Gabrove pričakujemo kakšno kandidaturo? FOTO: Blaž Samec

Tamara Kozlovič, ena od njihovih poslank, na vprašanje ni želela odgovoriti, saj naj ne bi bila pristojna za komentiranje poslovanja stranke. 

Gabrova ni bila niti izvoljena niti postavljena na formalno vladno funkcijo, a vendar so jo televizijske kamere ujele med vstopom na varovano območje parkirišča vladne palače. Vozila je električni beli avtomobil znamke Volvo, ki naj bi bil v preteklosti last podjetja Gen-I, česar kabinet premierja prav tako ni komentiral.

Živi na veliki nogi – ji je pri tem pomagal nepotizem? FOTO: Zaslonski Posnetek, Instagram
Živi na veliki nogi – ji je pri tem pomagal nepotizem? FOTO: Zaslonski Posnetek, Instagram

Dotično vozilo je bilo po informacijah navedenega medija do leta 2022 last državne energetske družbe Gen-I. Prav takega volva je namreč tik po Golobovi zmagi na volitvah Geni-I za 40.000 evrov preprodal neki avtohiši. 

Delo je poročalo, da je Gabrova minuli teden v Golobov kabinet pripeljala spletno vplivnico, svetovalko za družbena omrežja Samanto Cimerman. Šlo naj bi za »spoznavni sestanek« in trenutno še nima pogodbe ali konkretnega dogovora o sodelovanju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije