COVID 19

Strokovnjaki na Brdu tudi o ukrepih za jesen

V prejšnjem tednu je bilo iz Hrvaške v Slovenijo vneseno 64 okužb z novim koronavirusom.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Vlada se bo danes dopoldne na Brdu pri Kranju sestala s strokovnjaki, da bi proučili ukrepe, kako omejiti vnos okužb z novim koronavirusom v državo. Največ okužb je iz Hrvaške, strokovna skupina za covid 19 pa predlaga uvedbo karantene za vse, ki bi prišli iz te države. Neuradno bodo danes govorili tudi širše o ukrepih za jesen.

V prejšnjem tednu je bilo s Hrvaške v Slovenijo vneseno 64 okužb z novim koronavirusom. Tudi ta teden so številke visoke. Po informacijah epidemiologov gre zlasti za mlade ljudi, ki se okužijo na zabavah na hrvaški obali.


Kmalu bo jasno, kaj nas čaka


Vlada bo s stroko pretresala različne možnosti ukrepov, kako zajeziti širjenje okužb: ali uvesti karanteno za vse, ki bodo prišli iz Hrvaške, ali pa bi ukrepe omejili starostno ali lokacijsko na najbolj problematične županije. Proučevali bodo tudi, ali bi pred karanteno zadostoval negativni test.

Vlada naj bi nato v četrtek zvečer sprejela odločitev. Kot je v torek zagotovil Jelko Kacin, bodo ljudem pred začetkom uveljavitve morebitne karantene dali na voljo nekaj dni časa, da se vrnejo v domovino. A vseeno bi bila karantena lahko uvedena konec tedna.

Po neuradnih informacijah se bodo danes na Brdu pri Kranju pogovarjali tudi o jesensko-zimskem obdobju, ko je pričakovati nov val epidemije covida 19.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije