LUKSUZNE POČITNICE

Ste videli, kje dopustuje Janša in v čigavi družbi?

Že vrsto let naj bi na Mavriciju igral golf z največjimi dobičkarji v zdravstvu.
Fotografija: Janez Janša je zagreti golfist. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Janez Janša je zagreti golfist. FOTO: Instagram

Portal Necenzurirano danes razkriva, da premier Janez Janša že vrsto let dopustuje z nekaterimi največjimi dobavitelji v zdravstvu. V mondenih letoviščih na otoku Mavricij v Indijskem oceanu se udeležuje tudi turnirjev v golfu, na enem od njih je v resortu Constance Belle Mare Plage zaigral z lobistom Božem Dimnikom in znanim poslovnežem Andrejem Marčičem. 

Marčič je lastnik in direktor IT-podjetja Marand, ki je v zadnjih 20 letih s povezanimi družbami samo s proračunskimi porabniki ustvarilo več kot 100 milijonov evrov prihodkov, še piše portal Necenzurirano ter dodaja, da je bil v tem podjetju med 2007 in 2014 zaposlen tudi Žan Janša, sin Janeza Janše, pozneje asistent nekdanje evropske poslanke SDS Patricije Šulin.

Še več prihodkov, skupaj za 200 milijonov evrov, je z UKC Ljubljana in drugimi zdravstvenimi institucijami ustvarilo podjetje Medias International, ki je v lasti Diane Dimnik, hčere Boža Dimnika. Ukvarja se s prodajo medicinske opreme in materiala. 

Janša naj bi bil z Dimnikom in Marčičem prvič skupaj na Mavriciju že leta 2003. Kot je leta 2012 trdil med zaslišanjem pred KPK, si je potovanja plačal sam. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije