ŽUPANSTVO GA MIKA

Ste slišali, kaj bi rad počel nekdanji Janšev zdravstveni minister Poklukar?

Kandidiral bo za župana občine Gorje.
Fotografija: Kandidiral bo za župana občine Gorje. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Kandidiral bo za župana občine Gorje. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Nekdanji zdravstveni minister Janez Poklukar se bo podal v lokalno politiko. Kot je sporočil, bo kandidiral za župana občine Gorje. V boju za županski stolček bo izzval aktualnega župana Gorij Petra Torkarja, ki je že prav tako napovedal, da se bo podal po nov mandat na čelu občine, poroča Delo. Poklukar bo več o svoji kandidaturi za župana pojasnil v četrtek, ko bo tudi predstavil razloge zanjo in predstavil svetniško listo, je zapisal v vabilu na novinarsko konferenco.

Kandidiral bo za župana občine Gorje. FOTO: Blaž Samec
Kandidiral bo za župana občine Gorje. FOTO: Blaž Samec

Poklukar je v državno politiko vstopil v času epidemije covida 19, ko je v tretji vladi Janeza Janše februarja lani prevzel vodenje zdravstvenega resorja. Tako je postal 18. minister za zdravje do tedaj in tretji v takratni Janševi vladi.

Preberite še: 

image_alt
Kratko je trajalo: minister Poklukar že napoveduje nove ukrepe

Pred tem se je menedžersko uril v jeseniški bolnišnici, katere vodenje je prevzel pri starosti 35 let in v globokih rdečih številkah. Po petih letih vodenja gorenjske bolnišnice je prišel na vrh največje bolnišnice v državi, UKC Ljubljana, ki ga je vodil do nastopa ministrske funkcije. Po prenehanju ministrske funkcije se je Poklukar vrnil v jeseniško bolnišnico, kjer dela kot internist.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije