TROJNA SREČA

Šok za starše: rodili so se trije, najmanjši težak le kilogram

Že drugič letos so se na območju Celja rodili trojčki.
Fotografija: Trije mali borci. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Trije mali borci. FOTO: Osebni arhiv

ŠENTJUR – Potem ko je letos Slovenijo obšla zgodba o trojčicah iz Celja, so se nedavno v njihovi neposredni bližini spet rodili trojčki. Tokrat trije fantje, Marcel, Domen in Enej. 

Trojna sreča se je nasmehnila Mimi in Elvisu Topolovcu iz Šentjurja, njun petletni sin Patrik pa je tako postal 'bratec na kubik'. Prijetni novici o nosečnosti je tako menda sledil pravi šok. »Na prvem pregledu sva z ženo mislila, da naju hecajo. Ko sva prejela potrdilo, sva bila tako šokirana, da sploh nisva vedela, kako naj to poveva tašči, ki naju je spremljala. Tudi znanci so bili dolgo časa prepričani, da gre za šalo. Dva para prijateljev sta v tistem obdobju pričakovala dvojčke, zato sem se večkrat hecal, če ima že vsak lahko dvojčke, si bomo pa mi trojčke omislili. Od takrat naprej sem čisto tiho,« je povedal srečni očka.

Zadnji je tehtal le kilogram

Družina Topolovec se je razveselila posebnega vozička donatorjev podjetja Radenska. FOTO: Osebni arhiv
Družina Topolovec se je razveselila posebnega vozička donatorjev podjetja Radenska. FOTO: Osebni arhiv
Kot so še razkrili v sporočilu za javnost podjetja Radenska, ki s portalom www.trojcki.si organizira posebne dobrodelne akcije za trojčke v Sloveniji, je bila sicer nosečnost precej težavna. Mimi so v UKC Maribor sprejeli že 13. julija letos. Zdravstveno stanje otrok so budno spremljali in zaradi slabih pretokov krvi v začetku avgusta porod sprožili predčasno, v 31. tednu. Na svetu je bil prvi Marcel (1260 g in 38 cm), nato Domen (1530 g in 41 cm), zadnji pa Enej (1090 g in 36 cm).

Več preberite v četrtkovi tiskani izdaji Novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije