NEPRIČAKOVANO

Šok: so to imena, ki se poslavljajo od poslanskih klopi?

Številni znani obrazi se bodo poslovili. 
Fotografija: Kateri poslanci bodo sedli v te klopi?  FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Kateri poslanci bodo sedli v te klopi?  FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Prvi izidi predčasnih državnozborskih volitev kažejo, da v novem sklicu parlamenta zagotovo ne bo nekaterih znanih obrazov. Več kot očitno je, da se bodo od parlamentarnega stolčka poslovili Janko Veber, Bojan Dobovšek in Andrej Čuš, ki so na tokratnih volitvah nastopili s svojimi strankami. A to niso edini znani obrazi, ki odhajajo. 

Delni izidi DVK (ob 22.45 ko je bilo preštetih 99,15 odstotka vseh glasov) kažejo, da bi iz parlamenta izpadli Vinko Gorenak (SDS), Jan Škoberne in Marija Babič (SD). Med poslanci Desusa ne bo prvaka stranke Karla Erjavca, bivšega ministra Tomaža Gantarja in poslancev Primoža Heinza, Julijane Bizjak Mlakar, Petra Vilfana ter Marjane Kotnik Poropat, v poslanski skupini SAB ne bo Mirjam Bon Klajnšček niti Alenke Bratušek

Kar lepo število poslancev bo izgubila tudi Stranka modernega centra, ki je imela v tem mandatu 34 poslancev. Po vzporednih volitvah bodo v novem sklicu izgubili več kot dve tretjini poslancev. Več kot polovico poslancev bo izgubila tudi stranka Karla Erjavca.

Močno okrepljene pa bodo poslanske klopi SDS, Levice in Stranke Alenke Bratušek, ki je bila lani nepovezana poslanka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije