BREZ MILOSTI

Snage ni več, a položnica ostaja. In to višja! Za toliko se je podražilo ...

Snaga je prenehala obstajati, a uporabniki od tega ne bodo imeli nobenih finančnih koristi.
Fotografija: V Mariboru se bodo položnice dvignile do sedem evrov za odvoz odpadkov. FOTO: Dejan Javornik, Delo
Odpri galerijo
V Mariboru se bodo položnice dvignile do sedem evrov za odvoz odpadkov. FOTO: Dejan Javornik, Delo

LJUBLJANA – Ljubljansko javno podjetje Snaga se je te dni pripojilo k sestrskemu podjetju Vodovod-Kanalizacija (Voka). Zaživela je družba s skrajšanim imenom JP Voka Snaga.

Snaga, ki je skrbela za odvoz in ravnanje z odpadki, je tako prenehala obstajati, a za njene odjemnike – torej plačevalce položnic – to ne pomeni ene položnice manj. Nasprotno, ostajata dve položnici (odvoz odpadkov in vodarina) in še višji bosta.

Uporabniki od pripojitve dveh podjetij tako ne bomo finančnih koristi, saj, kot so nam potrdili, bomo še naprej prejemali dva ločena računa. »Izdaja enega računa za zdaj ni mogoča, saj sta v uporabi različna informacijska sistema za obračunavanje storitev,« so nam sporočili iz JP Voka Snaga.

Obvestilo o podražitvi pri ravnanju z odpadki. FOTO: Snaga
Obvestilo o podražitvi pri ravnanju z odpadki. FOTO: Snaga

Podražitev do dva evra


Hkrati so se z marcem v Ljubljani zvišale tudi položnice ravnanja z odpadki, kar so uporabniki na računu občutili z aprilsko položnico. Cene za odvoz odpadkov so se v marcu v povprečju zvišale za 22 odstotkov na gospodinjstvo oziroma v povprečju za 1,65 evra, iz 8,20 evra na 9,85 evra. Predvideni mesečni strošek ravnanja z odpadki na gospodinjstvo v bloku se je povišal za 26,2 odstotka, z 7,18 evra na 9,06 evra.


V Mariboru podražitev do sedem evrov


Podražitve pri ravnanju z odpadki bodo s 1. majem doletele tudi prebivalce Maribora, saj so mestni svetniki potrdili predlog mariborske Snage. Položnice bodo višje za 38 odstotkov, kar pomeni, da bo 120-litrska posoda za mešane odpadke dražja za skoraj štiri evre, 240-litrska pa za več kot sedem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije