VREMENSKA NAPOVED

Slovenijo bo pobelilo, zapadlo bo do 25 centimetrov snega

Razkrivamo, kje se v petek pričakuje največja porcija snega. »Promet je lahko oviran, v primeru mokrega snega se lahko lomijo veje,« opozarja Arso.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Gorazd Golob
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Gorazd Golob

V ponedeljek smo poročali, da lahko v petek v nižinah pričakujemo do pet centimetrov snega, v višjih legah pa do deset. A razmere se očitno hitro spreminjajo.

Današnja napoved za petek dopoldne za jugovzhod države kaže, da bo od ranih ur pa do okoli 13. ure zapadlo od 5 pa vse do 25 centimetrov snega. 

»Promet je lahko oviran, v primeru mokrega snega se lahko lomijo veje,« opozarjajo na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso).

Spremenila se bo barva pokrajine

Snežilo bo tudi drugod po Sloveniji, vendar se pričakuje manj snega. Kot se je slikovito v ponedeljkovem članku izrazil meteorolog Brane Gregorčič, se bo spremenila barva pokrajine.

Na Primorskem pričakujejo sunke vetra do 85 kilometrov na uro, na severozahodu pa svarijo tudi pred plazovi. Po lestvici od ena do pet, kjer je pet najvišja vrednost, smo na tretji stopnji: »Na posameznih, dovolj strmih pobočjih je snežna odeja samo zmerno stabilna, drugod sorazmerno stabilna.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije