PREPOVEDANE PRIREDITVE

Slovenija v strahu, Šarec bo ukrepal čez 48 ur

Ne čez vikend, marveč za ponedeljek bo sklical svet za nacionalno varnost. 
Fotografija: Marjan Šarec je sporočil, da bo za ponedeljek sklical svet za nacionalno varnost. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec je sporočil, da bo za ponedeljek sklical svet za nacionalno varnost. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

»Glede na zadnji razvoj dogodkov in mnenje Nijz ter @MinZdravje bom za ponedeljek sklical svet za nacionalno varnost v razširjeni sestavi,« je na twitterju zapisal predsednik vlade v odhodu Marjan Šarec.

Pristojne institucije so okoli 14. ure sporočile, da so v državi potrdili že 12 primerov okužb s koronavirusom. 


V Metliki skoraj izredno stanje

Prava panika vlada v Metliki, kjer Nacionalni inštitut za javno zdravje (Nijz) in ministrstvo za zdravje ne odsvetujeta le javnih prireditev, marveč celo zasebna druženja in praznovanja. 
Obvestilo predsednika vlade, potem ko je v Sloveniji že 12 okuženih, Metlika je v »drugem stanju«, prireditve odpovedane. FOTO: S. N.
Obvestilo predsednika vlade, potem ko je v Sloveniji že 12 okuženih, Metlika je v »drugem stanju«, prireditve odpovedane. FOTO: S. N.

Direktorica Nijz Nina Pirnat je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedala, da se stopnja tveganja prenosa novega koronavirusa zvišuje, zato so predlagali omejitev množičnih prireditev. Kasneje so sporočili, da od 19. ure velja prepoved prireditev v zaprtih prostorih z več kot 500 ljudmi. Tam, kjer se pričakuje nad 100 ljudi, so prireditve odsvetovane.


Preberite še:

Dogodek v Ljubljani za zaprtimi vrati, denar za vstopnice vrnejo
Testirali šesterico, ki je bila v stiku z okuženim zdravnikom, kažejo znake vnetja
Število potrjenih okužb narašča, koncert Bocellija bo prestavljen​

 


 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije