ADRIA UKINILA LETE

Slovenci obtičali v Grčiji in Turčiji, kdo jih bo pripeljal domov?

Po odpovedi Adrijinih letov so se turistični delavci morali znajti drugače.
Fotografija: Kako nazaj domov ali na želeno destinacijo? Fotografija je simbolična. FOTO: bralec poročevalec
Odpri galerijo
Kako nazaj domov ali na želeno destinacijo? Fotografija je simbolična. FOTO: bralec poročevalec

LJUBLJANA – Prišel je tudi ta dan, ko je letalska družba Adria Airways odpovedala vse lete. Pravijo, da sicer začasno, a nihče ne ve, koliko te besede zares držijo. Nekateri potniki, ki so letalsko vozovnico kupili v lastni režiji, so prepuščeni sami sebi in se lahko obrnejo le na klicne centre ljubljanskega letališča, bolj organizirana pa je pomoč slovenskim turistom, ki s turističnimi aranžmaji dopustujejo v Turčiji in Grčiji. Danes zjutraj bi se morali vrniti v domovino, a jim je Adria prekrižala načrte.

»Potniki s Krfa in iz Antalje, ki bi se morali vrniti danes, bodo prileteli na ljubljansko letališče v poznih večernih ali poznih nočnih urah. S katerim prevoznikom natanko, še ne vemo, a zagotovo bodo pripeljani v Slovenijo,« nam je povedal Jože Režonja iz turistične agencije Relax turizem.


Potniki čakajo, da jim sporočijo uro odhoda


Nekaj čez polnoč so bili v Relaxu obveščeni, da je let z Adrio odpovedan, zato jim ni preostalo drugega, kot da najdejo novega evropskega letalskega prevoznika, ki bo poskrbel za njihove potnike. Ti ne čakajo na prihod domov ujeti na letališčih, temveč na izbranih destinacijah. Kdaj točno bodo lahko zapustili objekte, se še ne ve, a menda so agenciji nesebično pomoč ponudili tudi hoteli, kjer lahko potniki počakajo vse do odhoda.

Režonja pri tem poudarja, da se niti ne sprašujejo, koliko jih bo sprememba letalskega prevoznika stala, saj je zanje pomembno le to, da se potniki pravočasno vrnejo domov. Vse ostale finančne obveznosti, ki so z Adrio nastale, bodo reševali sproti.


Med ananžmaji ni predvidenih sprememb


Dejstvo je, da Adrijina letala stojijo, a to menda ne bo vplivalo na nove poti ali na že vplačane aranžmaje pri Relaxu. »Stečaji so se dogajali tudi v preteklih letih, denimo, primer sta Air France in KLM, pa se je nato vse konsolidiralo. Pri Air Franceu je bilo pod vprašajem 100.000 potnikov, a so jih v nekaj dneh pripeljali domov. Tako se bo reševalo verjetno tudi v primeru, če Adria do nadaljnjega odpove vse lete,« je povedal Režonja.

Kako in če sploh se bo Adria Airways rešila, nihče ne ve, a vsi bi bili zagotovo veseli, da bi ponovno poletela.


Tudi Kompas in Palma našli alternative


V turistični agenciji Palma so za STA pojasnili, da so svojim gostom za vse današnje odhode in povratke, ki bi morali biti izpeljani z Adrio, zagotovili nadomestne prevoze. Ob tem so poudarili, da so zagotovljena tudi ostala njihova paketna potovanja in da bodo realizirali vse načrtovane čarterske polete. Kot so dodali, bodo naredili vse, da bodo potniki razvoj dogodkov občutili v najmanjši možni meri. Podobna zagotovila so za STA podali tudi v turistični agenciji Kompas. Svojim potnikom, ki se danes vračajo domov iz Kalabrije in Turčije, so že uredili ustrezno alternativo, o vsem jih tudi obveščajo. Poleg tega imajo pripravljene alternative za sredino vrnitev svojih potnikov s Kosa in Samosa, tudi za obveščanje bo poskrbljeno, so se zavezali.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije