LOKALNE VOLITVE

Slovenci besnijo: 96 let ima in kandidira, kako bo hodila na seje?

Starost nekaterih kandidatov na lokalnih volitvah je razjezila spletne uporabnike.
Fotografija: Najstarejši kandidati za svetnike so ... FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Najstarejši kandidati za svetnike so ... FOTO: Roman Šipić

Lokalne volitve so tik pred vrati in kandidati za župane ter svetnike so vsak dan bolj na udaru. Spletni uporabniki so se tokrat zapletli v debato primerne starosti za kandidate. Na listah se pojavita kar dva kandidata, ki imata letnico rojstva 1922. To pomeni, da bi ob izvolitvi in polno opravljenem mandatu, ki traja štiri leta, na koncu štela 100 let. Takole je zapisala ena od uporabnic spletnih klepetalnic:

»Pa kje je tu sploh logika? Če bo sploh izvoljena, pa potem ne bo hodila na občinske seje, verjetno ne bo prejemala sejnin in ji ta funkcija sploh ne bo hasnila...ali kako? Medtem, ko potem v takih primerih lahko pride do stagnacije dotične občine, ker nikoli ne bodo sklepčni in potem ne morejo glasovati za nič, kar bi občina nujno potrebovala za svoj razvoj.« 

Spet drugi se sprašujejo, zakaj pri teh letih preprosto ne uživajo v pokoju in počnejo kaj drugega, kot pa da se ukvarjajo s politiko.

Kdo sta kandidata, ki razburjata?

Gre za kandidatko iz Šentilja, ki naj bi se za kandidaturo odločila, ker želi skupnosti dobro. Drugi je kandidat iz Maribora, ki kandidira v Stranki medgeneracijske solidarnosti in razvoja Janez Karlin, rojen leta 1922.

Medtem ko je spodnja starostna meja za kandidaturo 18 let, torej polnoletnost, zgornje meje ni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije