MIRTA KOŽELJ

Še en odstop v Gibanju Svoboda, oglasil se je tudi Robert Golob

O njenem nasledniku bodo odločali že v sredo.
Fotografija: Mirta Koželj in Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Mirta Koželj in Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik

Predsednica sveta stranke Gibanje Svoboda Mirta Koželj je odstopila s te funkcije, so za STA potrdili v stranki. Koželjeva, sicer tudi predsednica zdravstvenega sveta na zdravstvenem ministrstvu, naj bi se v luči težko pričakovane zdravstvene reforme povsem posvetila delu na tej funkciji. O njenem nasledniku bo svet stranke odločal v sredo.

Predsednik stranke in premier Robert Golob je v današnji izjavi ob robu obiska Splošne bolnišnice Celje spomnil, da je bila Koželjeva predsednica sveta stranke od njene ustanovitve januarja lani, ter se ji zahvalil za opravljeno delo. Po njegovih besedah je sicer Koželjeva svoj odstop podala že pred časom, pred približno tremi meseci, predvsem ker se želi posvetiti stroki. »Tu ni nobene politične zgodbe, gre bolj za to, da želimo v tem trenutku vse napore usmeriti v stroko, tudi z ljudmi iz naše stranke, ki lahko k temu prispevajo,« je dejal Golob.

Kdo bo nasledil Koželjevo, bo znano po seji sveta stranke, ko bodo člani sveta, kot predvideva tudi statut, novega predsednika oziroma predsednico sveta izvolili iz svojih vrst.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije