RAZKOL NA LOKALNI RAVNI

Še en izstop iz Gibanja Svoboda: to so ji prepovedali Golobovi

Krivo naj bi bilo vmešavanje stranke v delo na lokalni ravni.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Ajdovska svetnica, izvoljena na listi Gibanja Svoboda, Nada Pirjevec je zaradi vmešavanja stranke v delo na lokalni ravni oziroma prepovedi sodelovanja z županom Tadejem Beočaninom iz vrst SD izstopila iz stranke, poroča Delo. Po informacijah časnika bi se podobni prestopi lahko zgodili še vsaj v Trbovljah in na Jesenicah.

Kmalu po lokalnih volitvah se je Gibanju Svoboda, ki je državnozborske volitve dobilo brez lokalne mreže, že zgodil razkol na lokalni ravni. Iz stranke je izstopila ajdovska svetnica Nada Pirjevec, kot je povedala za omenjeni Primorske novice, je razlog za odločitev vmešavanje stranke v njeno delo. »Na željo stranke sem privolila v kandidaturo za županjo in v volilno kampanjo vložila ogromno časa, dela in energije. Po volitvah sva bila oba izvoljena svetnika iz Gibanja Svoboda povabljena k županu na pogovore o sodelovanju v občinskem svetu, za kar mi je volilni štab stranke dal tudi pooblastilo. Pogovori so bili konstruktivni, strinjali smo se, da skupaj lahko naredimo več za našo občino,« je povedala.

Pridružila se je svetniški skupini SD

Nato je svetnico presenetilo sporočilo iz volilnega štaba o preklicu pooblastil. Takšen pristop stranke je označila za nerazumljiv, saj da imajo izvoljeni svetniki reprezentativni mandat in so dolžni ravnati v dobro vseh volivcev. »Zato nam mora stranka pustiti avtonomijo.«

Nada Pirjevec bo mandat nadaljevala kot neodvisna svetnica, pridružila se je svetniški skupini SD, kjer dogajanja ne želijo komentirati. V Gibanju Svoboda pa so pojasnili, da so se v Ajdovščini tako odločili zaradi »želje po boljšem zastopanju stranke – tako na lokalni kot na nacionalni ravni«. Izstop svetnice in njenega sina obžalujejo, večina članov Gibanja Svoboda Ajdovščina pa po njihovem mnenju nadaljuje delo v stranki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije