KOCKA JE PADLA

SDS sporočil Logarju: Izstopi iz stranke ali pa te bomo izključili, Logar odgovarja ...

Ali bo Logar res ustanovil novo stranko ali gre zgolj za manever SDS? Na odločitev stranke je zapisal, da takšno potezo stranke, ki ji pripada več kot 23 let, obžaluje.
Fotografija: Anže Logar in Janez Janša. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Anže Logar in Janez Janša. FOTO: S. N.

Dolgo se je kuhalo in zdaj je skuhano. Anže Logar ne bo več član stranke SDS. To, na kar so mnogi namigovali že dlje časa, se bo tudi zgodilo. V stranki SDS ni prostora za večnega predsednika Janeza Janšo in Anžeta Logarja, zato so Logarju pokazali vrata. 

Spomnimo, da je pred dnevi Logar odstopil kot predsednik sveta SDS, zato se je sinoči sešel strankarski izvršilni odbor. Kot poroča portal Delo, so po seji članom poslali sporočilo, v katerem so pojasnili, da so Logarja pozvali k izstopu iz stranke, da ga ne bi izključili. Izvršni odbor menda ocenjuje, da po razpravi na zadnji seji poslanske skupine SDS ni nikakršnega dvoma več, da aktualni poslanec SDS Anže Logar ustanavlja novo stranko.

»Obžalujemo ustanavljanje nove stranke s pomočjo kapacitet SDS ter škodljivo drobljenje sil. Ker po slovenski zakonodaji ni dopustno, da je državljan hkrati član dveh političnih strank, bo moral končno odločitev slej ko prej sprejeti poslanec sam. Zaradi poštenega odnosa do volivcev in do javnosti pa je treba vedeti, da nadaljnjih nastopov in stališč poslanca Anžeta Logarja ni mogoče več avtomatično šteti za stališča SDS, ampak za stališča nove stranke v nastajanju,« so zapisali v izvršilnem odboru stranke.

Logar: Odločitve glede političnega udejstvovanja zunaj SDS nisem sprejel, poteza stranke prekomerna in nesorazmerna

Poslanec SDS Anže Logar je po sporočilu SDS, da ni več dvoma o ustanavljanju njegove stranke, zapisal, da glede političnega udejstvovanja izven stranke SDS ni sprejel nobene odločitve. Distanciranje SDS od njegovih nastopov pa je označil za prekomerno in nesorazmerno. »Če želimo kot družba napredovati, bomo morali sodelovati,« je prepričan.

Logar je v prvem odzivu na družbenih omrežjih na odločitev stranke zapisal, da takšno potezo stranke, ki ji pripada več kot 23 let, obžaluje. »V času, ko zaradi nespametnih in škodljivih ukrepov vlade v Sloveniji potrebujemo predvsem dialog in sodelovanje, delitev ni pravi odgovor,« je poudaril.

Hkrati je še zatrdil, da društvo Platforma sodelovanja ni družbeno-političen projekt, ampak družbeno-koristen poskus vzpostavitve pogojev za dialog v sicer politično razdeljeni Sloveniji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije