KADROVANJE

Šarec stavi na Fakina. Bo on reševal slovensko zdravstvo?

Stranke bodo danes potrjevale svoje kandidate, dokončni seznam bo znan že kmalu. 
Fotografija: Samo Fakin leta 2014. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Samo Fakin leta 2014. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – Po tednih preračunavanja in usklajevanja je, kot kaže, Marjanu Šarcu in LMŠ končno uspelo najti ministrske kandidate. Največ prahu dviguje ime kandidata, ki naj bi prevzel ministrstvo za zdravje. Kot poroča Radio Slovenija, naj bi to bil Samo Fakin, nekdanji šef Zavoda za zdravstveno zavarovanje in nekdanji predsednik uprave Thermane Laško, ki je zadnje mesece delal kot samostojni svetovalec.

Iz SDH na ministrstvo

Notranje ministrstvo naj bi prevzel Boštjan Poklukar. Do zdaj je deloval na ministrstvu za obrambo. Na spletni strani LMŠ so zapisali, da od leta 2015 dela pri Upravi RS za zaščito in reševanje in je aktivno sodeloval pri obravnavanju migrantske krize leta 2015. Je tudi vodja centra za obveščanje Kranj. Ministrstva za finance za LMŠ očitno ne bo vodila aktualna ministrica Mateja Vraničar Erman, temveč naj bi ga prevzel Andrej Bertoncelj. Gre za doktorja ekonomije, ki je zadnja leta deloval na vodstvenih položajih v farmacevtski industrije, nazadnje pa je deloval v Slovenskem državnem holdingu. Na stolček ministra za javno upravo pa naj bi sedel Tugomir Kodelja, ki je v javnosti dokaj neznan.

Stavi na znane obraze


Dokončni seznam ministrskih kandidatov bo znan kmalu, saj bodo danes člani izvršnih odborov strank LMŠ, SD in SMC potrjevali ministrske kandidate. Je pa že znano, da bo v 13. slovenski vladi veliko znanih in starih imen. Na ministrskih položajih bo ostalo tudi veliko tistih, ki so bili ministri že v vladi Mira Cerarja.

Napovedano je še, da bo od danes do srede Šarec opravljal razgovore s kandidati, v četrtek naj bi stranke podpisale koalicijsko pogodbo, v petek pa naj bi predlog ministrske liste vložili v državni zbor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije