VABI STRANKE

Šarec prehiteva po levi, kljuko podali Erjavcu

Drugi na parlamentarnih volitvah Marjan Šarec v nadaljevanju povolilnih pogovorov s Karlom Erjavcem.
Fotografija: Karl Erjavec, volilni štab Desusa, Ljubljana, 3. 6. 2018. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Karl Erjavec, volilni štab Desusa, Ljubljana, 3. 6. 2018. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Predsednik LMŠ Marjan Šarec nadaljuje povolilne pogovore za koalicijo prihodnosti, danes se je sestal še s predsednikom Desusa Karlom Erjavcem. Medtem v SDS, ki je na nedeljskih volitvah zmagala, ostajajo brez komentarjev in pojasnil o povolilnih aktivnostih.

Šarec, ki se je s svojo LMŠ na nedeljskih volitvah s 13 poslanskimi mandati uvrstil na drugo mesto (SDS jih je dobila 25), je v četrtek popoldne vsem novoizvoljenim parlamentarnim strankam poslal povabilo k sooblikovanju predloga o sodelovanju, ki vsebuje izhodišča z nekaj ključnimi točkami, pri katerih bi se lahko poenotili v koaliciji za prihodnost. O pripravljenosti strank na tako koalicijo se je Šarec v preteklih dneh že pogovarjal z Mirom CerarjemAlenko Bratušek in Dejanom Židanom, danes pa tudi z Erjavcem.
 

Želi prehiteti zmagovalno stranko volitev


Šarec je sicer srečanje z Erjavcem, kot so za STA pojasnili v njegovi stranki, označil za konstruktiven pogovor o možnosti sestave vlade.

Tudi predstavniki Levice, kjer sicer pripravljajo svoja programska izhodišča za pogajanja, so se dogovorili za srečanje s Šarcem, ki bo v prihodnjih tednih. Da se pogovarjajo tako z eno kot z drugo stranjo, pa je v četrtek na Televiziji Slovenija pojasnil tudi predsednik NSi Matej Tonin.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je za STA povedal, da se bodo so Šarčevega pisma opredelili naslednji teden.

Šarec sicer pisma ni poslal zmagovalki nedeljskih volitev SDS. Predsednik SDS Janez Janša je Šarčevo pismo z izhodišči objavil na twitterju in ob njem pripisal: »Tole je 'program'? Resno? Ali se kdo norčuje iz Marjana Šarca?«

Šarec sicer ne skriva namere, da bi morda še pred formalnimi pogovori pri Pahorju dorekli vsaj obris morebitne koalicije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije