S ponedeljkom spet dovoljeni tehnični pregledi in del javnega prevoza

To je danes odločila vlada.
Fotografija: FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver, Getty Images

Vlada z 20. aprilom sprošča prepoved opravljanja tehničnih pregledov in odpravlja prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza, pri čemer bo lahko v vozilu tretjina potnikov, kot je registriranih sedežev. Organizator in izvajalec prevoza bosta morala upoštevati omejitev števila potnikov na največ eno tretjino števila registriranih sedežev.

Sedeži, na katerih je dovoljeno sedeti, da bi se zagotovila ustrezna oddaljenost med potniki, morajo biti označeni. Potniki morajo na vstop v vozilo čakati na varnostni razdalji najmanj dveh metrov.
Za potnike je treba na vhodnih vratih zagotoviti razkužilo, da si razkužijo roke pred vstopom v vozilo in ob izstopu. Potniki morajo imeti v vozilu obrazno zaščitno masko.

Voznikov prostor in vhodna vrata morata biti ločena od potniškega dela. Za voznika mora izvajalec zagotoviti razkužilo. Voznik mora imeti v vozilu obrazno zaščitno masko. Po vsaki vožnji je treba vozilo temeljito prezračiti in obrisati vse dele vozila, ki se jih običajno dotikajo potniki. Vozilo je treba enkrat na dan razkužiti.

Preberite šeS ponedeljkom bo marsikaj drugače, s 4. majem pa se odprejo tudi ...

Od ponedeljka se naloge tehničnih služb, strokovnih organizacij in registracijskih organizacij ter delo v tahografskih delavnicah izvajajo le, če so pri njihovem izvajanju upoštevana vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom.

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, se v vsakem primeru podaljšuje do 19. junija letos.

S ponedeljkom bodo lahko svoja vrata ponovno odprle tudi pravne osebe ali samostojni podjetniki, ki opravljajo naloge tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije.

Še vedno pa do 17. maja za šole vožnje in pooblaščene organizacije s področja voznikov velja prepoved ponujanja oziroma prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom in uporabnikom, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

S ponedeljkom vrata med drugim znova odpirajo trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice, med drugim vulkanizerske, na voljo bodo tudi nekatere druge storitve, je že včeraj sklenila vlada. Frizerski in kozmetični saloni bodo odprti s 4. majem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije