V MAKEDONIJI

S plesi navdušili Makedonce

Folklorni plesalci iz Šmartnega v Rožni dolini so plesali v Ohridu. Svoj kraj so predstavili celotni Makedoniji, mnogi so bili tam prvič.
Fotografija: Predstavili so svoj kraj Šmartno v Rožni dolini in Mestno občino Celje.
Odpri galerijo
Predstavili so svoj kraj Šmartno v Rožni dolini in Mestno občino Celje.

Člani folklorne skupine Šmartno v Rožni dolini, ki delujejo kot ena od sekcij KUD Šmartno v Rožni dolini, v okviru katerega so aktivni še dramska skupina, ljudske pevke, moški pevski zbor in Šrangarji, so bili veseli povabila na tradicionalni festival Slovenija na Ohridu, ki je bil letos že četrti zapored. Čeprav je bila udeležba povezana s precejšnjimi stroški, so se plesalci, ki delujejo šest let in predstavljajo plese iz celotne Štajerske, odločili, da se bodo udeležili povabila.

Sodelovali so v paradi po mestnih ulicah Ohrida.
Sodelovali so v paradi po mestnih ulicah Ohrida.
Meščanom Ohrida in celotne Makedonije so tako predstavili svoj kraj Šmartno v Rožni dolini in hkrati Mestno občino Celje, saj so le ena od celjskih krajevnih skupnosti. Mnogi so v Makedonijo odpotovali prvič, zato je bilo to zanje posebno doživetje.

»Festival upravičeno nosi naziv Slovenija na Ohridu, saj se ga vsako leto udeleži več kot 500 Slovencev, članov raznih društev in skupin, ki delujejo na kulturnem področju. Torej pevci, plesalci, gledališčniki, glasbeniki. Udeležili smo se povorke vseh nastopajočih skupin, v kateri smo se sprehodili skozi mestno čaršijo, zvečer pa nas je čakal nastop na mestnem odru,« je po vrnitvi domov povedal Mitja Dimec, predsednik KUD Šmartno v Rožni dolini.


Dovolj časa pa je bilo za ogled mesta Ohrid, vožnjo po Ohridskem jezeru vse do Sv. Nauma ter seveda kopanje. Po štirih dneh so se domov vrnili z veliko lepimi spomini. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije