Rok se je okužil s koronavirusom, njegova zgodba vas bo šokirala

Doma ima ženo in trimesečnega otroka.
Fotografija: Rok Borštnik. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Rok Borštnik. FOTO: Facebook

V Sloveniji imamo po zadnjih podatkih šest oseb okuženih s koronavirusom (433 testov je bilo opravljenih). Prva trojica, ki so ji potrdili diagnozo, je povezana, saj je bila skupaj na motorističnem potovanju.

Tretjeokuženi, Rok Borštnik, ki ima doma trimesečnega otroka, se je odločil izpostaviti. Za Odmeve na RTV Slovenija je povedal, da je bil s prvookuženim na motorističnem potovanju, kjer se je prvookuženi tudi poškodoval. Njegovo slabo počutje so zato pripisovali prav poškodbi. A ni bilo tako. Mogoče je, da bi se virus s prvookuženega na druge razširil v letalu ali kombiju, s katerim so se vrnili v Slovenijo, na urgenci ali v ZD Vič, ki ga je tudi obiskal.


»Žena je takoj začela klicati na te številke, ki so objavljene. Opravila je 21 klicev in ji ni uspelo dobiti zveze,« je potarnal Borštnik, ki ima doma trimesečnega otroka. Pojasnil je, da se je proti koncu potovanja odcepil od skupine motoristov in se vrnil z drugim letom in drugim prevozom. Po potovanju je imel znake lažjega prehlada, test pa je potrdil, da je tretji v Sloveniji okužen s koronavirusom. 

Skupinski prihod in domnevna nasilnost

Za Pop TV je Borštnik dejal, da skupine menda sploh niso želeli testirati in da so šele po teženju to naredili in tako je prišlo do drugega primera. Novi šok pa je šele sledil: Borštnik pravi, da je bil izid njegovega testa prej v javnosti kot pa sporočen njemu.

Jure Brankovič, ki je v UKC Ljubljana zadolžen za stike z javnostjo, je včeraj kmalu po 19. uri objavil: »Nad oskrbo se pritožuje oseba, ki je prišla proti vsem pravilom nenaročena in postala po oceni osebja nasilna, ko ji je bilo pojasnjeno, da s skupinskim nenapovedanim prihodom ogroža sebe in druge. #saynomore« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije