POPRAVEK

Protestniki s Kredarice: Nismo skakali po mizah. To je laž.

»Ni res, da smo protestniki skakali po mizah in žalili Janšo.«
Fotografija: Protestniki na vrhu Triglava. FOTO: Upor.si
Odpri galerijo
Protestniki na vrhu Triglava. FOTO: Upor.si

Na naše uredništvo se je obrnila Mira Hladnik, ena izmed 'petkovih' protestnikov, ki se je s premierjem Janezom Janšo in notranjim ministrom Alešem Hojsom, srečala pod najvišjo goro Slovenije. V članku z naslovom Protestniki žalili in skakali po mizah: to nam je povedal oskrbnik koče smo med drugim zapisali pričevanje oskrbnika koče na Kredarici, kjer so se omenjeni našli skupaj. Povedal je namreč, da mu ni bilo všeč, da so protestniki skakali po mizah. 

Hojs in Janša sedela pred kočo, ko se je začelo ... FOTO: Facebook, Piščalka
Hojs in Janša sedela pred kočo, ko se je začelo ... FOTO: Facebook, Piščalka
Mira Hladnik trdi, da se je oskrbnik zlagal: »Ni res, da smo protestniki skakali po mizah in žalili Janšo (tj., da smo se ga napili). Nobeden iz naše skupine ni tega počel.« Hladnikova je k demantiranju pozvala tudi oskrbnika koče Hermana Uraniča. Ali je skakal po mizi kdo, ki ni bil v njeni skupini, nam ni pojasnila.

Na nas se je znova obrnil tudi Uranič, ki pravi, da ima že vsega dovolj. Pojasnil je, da popravlja le del izjave, ko je govoril v množini. »Opravičujem se, da sem izjavil, da so po mizah skakali. Na mizi je bila samo Tea Jarc. To so protestniki tudi sami potrdili, čeprav so v začetku zanikali. V sporočilu, ki so mi ga poslali, so zapisali, da je Tea Jarc stopila na mizo, da bi nagovorila ljudi. Nikjer pa nisem izjavil, da so bili pijani,« je dejal.

Video o dogajanju na Kredarici, ki je zakrožil po spletnih omrežjih, ter podrobno o izjavah Teje Jarc in Janše si preberite v spodnjih člankih.

image_alt
Škandal na Kredarici: Tea Jarc kričala na Janšo in Hojsa (VIDEO)


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije