ŠKANDAL POD TRIGLAVOM

Protestniki žalili in kričali na Janšo: to nam je povedal oskrbnik koče

Pravi, da podpira svobodo govora, a ne na takšen način.
Fotografija: Hojs in Janša sta sedela pred kočo, ko se je začelo ... FOTO: Facebook, Piščalka
Odpri galerijo
Hojs in Janša sta sedela pred kočo, ko se je začelo ... FOTO: Facebook, Piščalka

Petkovi protestniki so se tokrat odpravili na Triglav, pred planinsko kočo na Kredarici pa so poskrbeli za incident. Tam sta sedela notranji minister Aleš Hojs in premier Janez Janša. Aktivistka Tea Jarc je kriče od njiju zahtevala številne odgovore, onadva pa sta prizorišče kmalu zapustila.

image_alt
Škandal na Kredarici: Tea Jarc kričala na Janšo in Hojsa (VIDEO)


Za komentar smo prosili tudi oskrbnika koče na Kredarici Hermana Uraniča, ki je bil priča incidentu. Kot pravi, o dogajanju ne želi na široko razpravljati, saj se ne želi postavljati na nobeno stran. A hkrati poudarja, da takšen pristop ni primeren ne glede na pripadnost levi ali desni politični opciji. »Ni mi bilo všeč, da protestniki skačejo po mizah, tudi doma tega ne počnemo,« pravi Uranič, ki sicer podpira izražanje svojega mnenja in svobodo govora, a ne tako.

Naknadno je Uranič še pojasnil, da se opravičuje, ker je govoril v množini. »Opravičujem se, da sem izjavil, da so po mizah skakali. Na mizi je bila samo Tea Jarc. To so protestniki tudi sami potrdili, čeprav so v začetku zanikali. V sporočilu, ki so mi ga poslali, so zapisali, da je stopila na mizo, da bi nagovorila ljudi. Nikjer pa nisem izjavil, da so bili pijani,« je dejal Uranič in dodal, da ima dovolj, da se ljudje v kočah obnašajo nekulturno, da stopajo na mize in klopi. Zaključil je s tem, da se nima več časa ukvarjati s temi stvarmi in da mu je povsem vseeno za politiko.
 

Prvi mož policije zanika, da so ju odpeljali s helikopterjem


Po naših neuradnih informacijah je Janšo in Hojsa s Kredarice odpeljal vojaški helikopter, a je generalni direktor policije Anton Olaj to zanikal. »Zopet zavajujoče. Nikakršne evakuacije ni bilo, niti helikopterja. Za varnost je poskrbljeno,« je zapisal (nelektorirano) na twitterju.

Odgovore na to, kaj o dogajanju meni Janša, še čakamo. Poslanka SDS Jelka Godec je prepričana, da je bil incident načrtovan.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije